1. yle.fi
  2. Uutiset

Jymy ei anna periksi – superpesiksen mestaruus ratkeaa vasta viikonloppuna

Sunnuntaisen ottelun sankareita olivat Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen.

Sotkamon Jymy
Sotkamon Jymy tuulettaa.
Jymyllä oli jälleen aihetta juhlaan. Arkistokuva. Jami Ivanoff / All Over Press

Sotkamon Jymy otti tärkeän voiton Joensuun Mailasta sunnuntaina Hiukan pesisstadionilla.

Jymy kohtasi kotikentällään Joensuun Mailan, joka oli vienyt voiton kahdessa edellisessä finaalisarjan pelissä. Sotkamo vei ensimmäisen jaksoin juoksuin 6-5, mutta Joensuu päätti tasoittaa toisella jaksolla ja takoi seitsemän juoksua Sotkamon yhtä vastaan.

Supervuorossa Sotkamo vei hallitsevaa mestaria juoksuin 3-0 ja peli päättyi lopulta Jymylle 2-1.

– Koko kesän jatkunut trendi paistoi joukkueesta tänään, eli mitä tiukempi paikka, niin sitä kovempia ja vahvempia ollaan, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen tiivisti.

Pelin yksi sankareista oli jokeri Lauri Rönkkö, joka taiteili ensimmäisellä vuorolla kaksi juoksua ja varmisti jaksovoiton.

– Laurilta ihan huikea lyöntivuoro ekan vuoron loppussa. Se pelasti meidän pelin tänään, Roope Korhonen sanoi.

Supervuoron ratkaisseen Roope Korhosen mielestä kova taistelu on nyt tuottanut tulosta. Jatkoa Korhonen ei pelin jälkeen vielä uskaltanut kommentoida.

– Ei siihen ole oikein mitään poppakonstia. Nyt on koko ajan tultu JoMaan kiini ja parannettu omaa peliä. Vielä on viikko aikaa, ja viikossa yleensä ehtii homma tasaantua molemmin puolin, Korhonen sanoo.

Korhonen löi eilisessä ottelussa myös sadannen finaalijuoksunsa.

– Onhan se huikea määrä. Siihen saa paljon pelata ja tiukoissa paikassa onnistua. Saa nähdä, kuka tuon määrän vielä rikkoo, mutta aikaa siihen menee, Korhonen sanoo.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Joensuussa. Mikäli Sotkamo vie tuolloinkin voiton, mestaruus ratkeaa sunnuntaina Hiukassa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi