Rääkkyläläinen nokkoskuhakukko voitti SM-kultaa Jyväskylässä

Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailuun osallistui yli 120 tuotetta noin 60 yritykseltä.

Rääkkylä
Leila Sallinen leipomossaan.
Isabellan yrittäjä Leila Sallinen.Tanja Perkkiö / Yle

Rääkkyläläinen Kotileipomo Isabella on saavuttanut jälleen mainetta ja kunniaa artesaaniruoan SM-kilpailuissa Jyväskylässä.

Isabellan nokkoskuhakukko voitti kultaa täytettyjen leipomotuotteiden sarjassa.

Kilpailuun osallistui yli 120 tuotetta noin 60 yritykseltä. Suomen lisäksi mukana oli yrityksiä Virosta ja Latviasta.

Tämän vuoden kilpailun teemana olivat villiyritit. Osassa tuotteista olikin hyödynnetty luovasti muun muassa nokkosta ja koivunlehteä.

Voittajien joukkoon kuuluvat muun muassa kuusenkerkkäjogurtti, kylmäsavustettu kuha ja metsämarenki.

Isabella voitti vastaavissa kisoissa hopeaa vuonna 2018.