1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hiihtokeskus Iso-Ylläs

Sukupolvenvaihdos hiihtokeskuksessa: Iso-Ylläs siirtyy isiltä pojille

Reijo Riilan ja Osmo Virranniemen pojat Mikko Riila ja Mikko Virranniemi ottavat yrityksen vastuulleen.

Hiihtokeskus Iso-Ylläs
Osmo Virranniemi, Mikko Riila ja Mikko Virranniemi.
Osmo Virranniemi, Mikko Riila ja Mikko Virranniemi.Sport Resort Ylläs.

Hiihtokeskus Iso-Ylläs Kolarissa siirtyy sukupolvelta toiselle. Hiihtokeskusta vuodesta 1985 vetäneiden Reijo Riilan ja Osmo Virranniemen pojat Mikko Riila, 54, ja Mikko Virranniemi, 39, ottavat yrityksen vastuulleen. Mikko Riila toimii jo nyt hallituksen puheenjohtajana. Toimitusjohtajan tehtävä siirtyy Mikko Virranniemelle ensi vuoden alussa.

– Minulle hiihtokeskus on ollut osa perheen elämää pikkulapsesta saakka. Meidän tehtävämme on jatkaa sitä pitkäjänteistä kehitystyötä, mitä isät ovat tehneet yli 30 vuoden ajan, Mikko Virranniemi sanoo Iso-Ylläksen tiedotteessa.

Hän oli viisivuotias, kun laskettelija-isät ostivat muutaman vuoden toimineen, pari hissiä ja rinneravintolan käsittävän hiihtokeskuksen Yllästunturin etelärinteessä. Iso-Ylläksellä on Suomen pisimmät rinteet ja gondoli-hissi. Myös kesäkauden kävijämäärät ovat kasvaneet muun muassa maastopyöräilyn suosion myötä.

Tuleva toimitusjohtaja on kouliintunut tehtäväänsä 1990-luvun kesätöistä lähtien ja lähes jokaisen hiihtokeskuksessa tehtävän työn kautta. Sittemmin hän on vastannut rinnetoiminnasta ja ollut yhtiön hallituksessa vuodesta 2007.

– En ole jatkossakaan hautautumassa toimistoon, vaan olen valmiina töihin jos lumetuksessa tai tampparin ohjaamoon tarvitaan apukäsiä.

Toiveissa jopa puolen miljardin investoinnit

Iso-Ylläs investoi ensi talvena noin 600 000 euroa. Täyspitkä-rinteen valaistus on uusittu rinteiden hoitoon on ostettu uusi rinnekone.

– Emme halua lähteä esimerkiksi hotellin omistajiksi tai osakkaiksi, vaan meidän tehtävämme on pitää rinnetoiminta Suomen parhaana, Mikko Riila painottaa.

Nykyinen rinteiden ja hissien kehittämisohjelma kantaa 2020-luvun lopulle. Hiihtokeskusyhtiö julkisti aiemmin tänä vuonna Lapin suurimman kiinteistökehityssuunnitelman, joka toisi toteutuessaan 10 000 vuodepaikkaa ja yli puolen miljardin euron investoinnit.

Iso-Ylläs käyttää markkinointinimeä Sport Resort Ylläs. Yrityksen liikevaihto on on noin 4,2 miljoonaa euroa ja se työllistää sesonkina noin 50 työntekijää.

Lue seuraavaksi