1. yle.fi
  2. Uutiset

Loistoristeilijä Costa Smeraldan rakennustyöt myöhästyvät kuukaudella – Turun telakka joutuu korvaamaan viivästymisen varustamolle

Meyer Turku tiedottaa, että Costa Smeralda -aluksen luovutusta tilaajalle siirretään lokakuusta marraskuulle.

Meyer Turku Oy
Costa Smeralda Turun telakalla.
Costa Smeralda Turun telakalla.Samuli Holopainen / Yle

Meyer Turun telakalla rakennettavan loistoristeilijän valmistuminen venyy kuukaudella.

Meyer Turku tiedottaa, että Costa Smeralda -aluksen luovutusta tilaajalle eli Costa Cruises -varustamolle siirretään lokakuusta marraskuulle. Telakan mukaan alus on erittäin monimutkainen kokonaisuus ja edellisiä telakalla rakennettuja laivoja selvästi suurempi.

Telakka joutuu myös korvaamaan myöhästymisen tilaajalle.

– Tilauksen myöhästymiseen liittyy myös taloudellisia kompensaatioita. Emme kuitenkaan kerro yksityskohtia, koska ne ovat sopimusteknisiä asioita, Meyer Turun telakan viestintäpäällikkö Tapani Mylly kertoo.

Telakka pahoittelee rakentamisaikataulun myöhästymistä.

– Monista toimenpiteistä huolimatta Meyer Turku ja sen yhteistyökumppanit eivät ole pysyneet aluksen rakentamisessa suunnitellussa tahdissa. Meyer Turku pyytää anteeksi kaikilta, joihin tehty muutos vaikuttaa, kerrotaan telakan tiedotteessa.

Meyer Turun telakan viestintäpäällikkö Tapani Myllyn mukaan myöhästyminen on monen asian summa.

– Laivaprojekteissa usein tässä loppuvaiheessa kerääntyy suuri joukko pieniä asioita, jotka täytyy saada kuntoon. Nyt niitä on kerääntynyt niin suuri määrä, että kaikkia ei ole saatu selätettyä, Mylly sanoo.

Ensimmäinen kerta ikinä

Tämä on ensimmäinen kerta Meyer Turun historiassa, kun risteilijän valmistuminen myöhästyy. Tapani Myllyn mukaan myöhästymisellä ei ole vaikutusta telakan muihin tilauksiin.

– Ei ole otettu liian täyteen tilauskirjaa. Tämä ei johdu siitä. Muiden laivojen aikatauluihin tämä viivästys ei myöskään vaikuta. Niissä edetään suunnitelmien mukaisesti.

Smeraldan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2018 ja se laskettiin vesille tämän vuoden maaliskuussa. Sen sisaraluksen eli Costa Toscanan on määrä valmistua 2021.

Lue lisää:

Meyer Turku laajentaa telakka-allasta – mahdollistaa entistä suurempien risteilijöiden rakentamisen Turussa

Meyer Turun telakalla aloitettiin jälleen laivan rakentaminen – uuden risteilijän nimeksi tulee Costa Toscana

337-metrinen Costa Smeralda laskettiin vesille – suurin Turusta lähtenyt alus kymmeneen vuoteen

Lue seuraavaksi