Poliisi: Järvenpäässä ammuskeltiin lauantaina pitkäpiippuisella aseella

Järvenpään lauantaista ampumista tutkitaan ampuma-aserikoksena ja törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.

Järvenpää
anonyymi poliisi
YLE / Timo Leponiemi

Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tässä vaiheessa poliisi tutkii tapahtunutta rikosnimikkeillä ampuma-aserikos ja törkeän pahoinpitelyn yritys. Rikosnimike on lieventynyt viikonlopusta, sillä aiemmin poliisi tutki tapausta tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Tutkinnassa on saatu varmistettua, että alueella on ammuttu useamman kuin yhden kerran pitkäpiippuisella aseella.

Poliisi kertoi eilen sunnuntaina, että ampumisesta epäillään yhtä ihmistä ja sekä epäillyn ampujan että uhrin henkilöllisyys ovat poliisin tiedossa.

Useat ihmiset ilmoittivat lauantai-iltana hätäkeskukseen kuulemistaan laukauksista Pajalassa Järvenpään keskustassa ja Itä-Uudenmaan poliisi vahvisti lauantai-iltana, että keskustassa oli ammuttu useita laukauksia.

Poliisi selvitti tilannetta tapahtumapaikalla ja teki tarkastuksia asuntoihin Pajalan alueella epäillyn tavoittamiseksi sunnuntain vastaisena yönä, mutta häntä ei löydetty. Kyse on ollut poliisin mukaan kahdenkeskisestä välienselvittelystä.

Poliisin mukaan yleisön vihjeistä on ollut apua tutkinnassa ja silminnäkijähavaintoja kaivataan edelleen. Havaintoja kaivataan esimerkiksi paikalta poistuneesta mahdollisesti loukkaantuneesta verta vuotaneesta tummasta miehestä.

Kaikki vihjeet ja silminnäkijähavainnot pyydetään edelleen toimittamaan puhelimitse p. 0295 436442 tai osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Poliisi: Järvenpään ampuminen tapahtui osittain ulkona, julkisella paikalla – epäiltyä etsitään yhä

16.9.2019 klo 14:37 lisätty tieto, että rikosnimike on muuttunut