1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies ajoi huumeissa autolla päin seinää, laukusta löytyi iso lasti amfetamiinia – syyttäjä vaatii 4 vuotta vankeutta

Aamulehden mukaan syytettynä oleva mies on United Brotherhoodin Tampereen osaston jäsen.

oikeudenkäynti
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka törmäsi heinäkuussa Tampereen Tesomalla pienkerrostalon seinään. Huumetesteissä miehen verestä löytyi kokaiinia ja amfetamiinia.

Haastehakemuksen mukaan miehellä on ollut autossa mukanaan laukku, jossa oli lähes 500 grammaa amfetamiinia. Lisäksi miehen asunnosta löytyi Subutex-tabletteja. Poliisi löysi myös kaksi käsiasetta.

Syyttäjä syyttää miestä törkeän huumausainerikoksen lisäksi ampuma-aserikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Miestä syytetään myös vuonna 2018 Ylöjärvellä tapahtuneesta ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Oikeudenkäynti alkoi maanantaina, ja sille on varattu useampi käsittelypäivä. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Aamulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) syytetty on United Brotherhoodin Tampereen osaston pitkäaikainen jäsen. Oikeudessa mies on myöntänyt ampuma-aserikoksen, mutta kiistänyt muut syytteet.

Toisesta syytenipusta vaaditaan 2,5 vuotta

Pirkanmaan käräjäoikeudessa oli esillä myös toinen samaa syytettyä koskeva asia.

Tässä kokonaisuudessa miehelle luettiin syytteitä vuonna 2018 Ylöjärvellä tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta, useammasta kätkemisrikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja dopingrikoksesta.

Syyttäjä vaatii näistä syytekohdista miehelle vähintään 2,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Juttua muutettu kello 14.21: Juttuun lisätty tiedot toisesta asiakokonaisuudesta.

Lue seuraavaksi