SJ Gaming ei menestynyt suurissa turnauksissa – "Niin lähellä, mutta niin kaukana"

Sotkamolaisjoukkueet joutuivat taipumaan kansainvälisissä eports-turnauksissa viikonloppuna.

e-urheilu
SJ Gaminging CS:GO joukkue pelaamassa.
SJ Gamingin joukkue tositoimissa CS:GOn parissa.Atte Haapalahti / SJ Gaming

SJ Gamingin kisajoukkueet ottivat osaa kahteen suureen turnaukseen viikonloppuna. Kummastakaan ei tullut menestystä.

Hartwall Areenalla pelattu neljän joukkueen CS:GO kutsuturnaus päättyi sotkamolaisjoukkueen osalta ensimmäiseen peliin. Suomenmestarit olivat kuitenkin hyvin lähellä jymy-yllätystä, kun se vei ensimmäisen kartan eurooppalaista CR4ZY-joukkuetta vastaan.

Toinen kartta kääntyi vastustajan hyväksi. Viimeisessä kartassa taistelu oli kovaa ja SJ Gaming pääsi jopa 11–4 johtoon, mutta lopulta CR4ZY kiri 14–16 lukemiin ja vei koko pelin.

– Joukkue toimi juuri niin kuin se parhaimmillaan on live-tapahtumissa toiminutkin. Vaikka paremminkin olisi voinut mennä, kyllä me näytettiin, että me pärjätään, SJ Gamingin toimitusjohtaja Jari Karlsson sanoo.

Turnauksen voitti lopulta Brasilian FURIA.

– Ei valitettavasti päästy FURIAa vastaan finaalissa näyttämään, mutta se oli vain parista virheestä kiinni. Niin lähellä mutta niin kaukana, Karlsson sanoo.

Apex Legends -pelissä puolestaan oteltiin Puolan Krakovassa. Sotkamolaisjoukkue sai alemmassa jatkosarjassa taisteltua pari voittoa, mutta lopulta jäi turnauksessa sijalle 52. Turnaukseen otti osaa 80 joukkuetta ympäri maailman. Voiton vei yhdysvaltalainen Team SoloMid.

– Finaaliin ei nyt päästy, mutta joukkue saa olla tyytyväinen, sillä aloitus oli jo kaikkein kovimpia joukkueita vastaan. Nyt on päästy Apexinkin osalta kiinni ison turnaukseen fiiliksiin, Karlsson sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)