1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Trumpin ja Kimin kirjeenvaihto jatkuu – presidentti sai kutsun Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean johtajan elokuussa lähettämästä kirjeestä kertoivat Etelä-Korean tiedotusvälineet diplomaattilähteitä lainaten.

Ulkomaat
Kim Jong-un ja Donald Trump.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat kesäkuun lopussa demilitarisoidulla vyöhykkeellä Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla. KCNA / EPA

Kim Jong-unin kerrotaan ilmaisseen halukkuuttaan uuteen tapaamiseen presidentti Donald Trumpin kanssa elokuun kolmannella viikolla lähettämässään kirjeessä.

Joongang Ilbo-lehti kertoo, että Kimin suunnitelmissa on kolmas huippukokous ja Trumpin vierailu Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Presidentti Trump kiitteli elokuun alussa Kimiä erittäin kauniista kirjeestä. Myöhemmästä kirjeestä ei ole ollut tietoa aiemmin. Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole kommentoineet toista viestiä.

Kim ja Trump tavanneet kolme kertaa

Trump ja Kim ovat tavanneet vajaan puolentoista vuoden kuluessa kolme kertaa. Keskustelujen aiheena on ollut Pohjois-Korean kiistelty ydinohjelma. Pohjois-Korea on kuitenkin jatkanut ohjuskokeita yhteydenpidosta huolimatta.

Myös presidentti Trump on ilmaissut halukkuuttaan jälleen uuteen tapaamiseen Kimin kanssa. Pohjois-Korean ulkoministeriön mukaan keskustelut voisivat jatkua lähiviikkoina.

Helmikuussa Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa käydyt keskustelut päättyivät vailla tulosta, kun Yhdysvallat ja Pohjois-Korea eivät päässeet yksimielisyyteen pakotteiden lieventämisestä vastineena ydinohjelmasta luopumisesta.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi