Kainuun keskussairaalasta voidaan soittaa tuntemattomasta numerosta ja se voi hämätä osaa asiakkaista

Ongelmaan tullaan tarttumaan tulevien puhelinhankintojen yhteydessä, sairaalasta kerrotaan.

terveydenhoito
Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa
Osa Kainuun keskussairaalan puheluista tehdään tuntemattomiksi merkatuista numeroista, koska ihmisten ei haluta soittavan niihin takaisin. Kuvituskuva.Laura Hyyti / Yle

Sairaanhoitajan soittoa odottavalla saattaa mennä puhelu ohi, sillä Kainuun keskussairaalasta voidaan tavoitella tuntemattomasta numerosta.

– Osa meidän numeroista on merkattu tuntemattomiksi, koska niihin ei haluta ihmisen soittavan takaisin, sanoo terveysjohtaja Kristiina Kananen.

– Meillä on tietyt asiakaspalvelunumerot johon ihmiset soittavat. Sitten on numeroita, joita henkilökunta käyttää. Niistä voidaan soittaa esimerkiksi ajan peruuntumista.

Kananen sanoo Kainuun keskussairaalan tiedostavan, että kaikki ihmiset eivät vastaa tuntemattomiin numeroihin.

– Kaikki ihmiset eivät jostain syystä kykene vastaamaan puheluun, mutta pääasiallisesti asiat hoituvat ja ihmiset saavat hoitoa.

– Uuden sairaalan telehankintojen yhteydessä asia huomioidaan. Jatkossa asiakas saa tekstiviestillä ilmoituksen, että hän on tavoiteltu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!