Friteeratut perunankuoret vähentävät ruokahävikkiä – opiskelijat suunnittelevat Särkänniemeen vähähiilisiä ravintolaelämyksiä

Matkailussa ilmastoasiat ovat entistä tärkeämmällä sijalla.

Kestävä matkailu
Ruoka-annos, jossa on friteerattuja perunankuoria
Friteeratut perunankuoret vähentävät ruokahävikkiä. Vähähiilisen annoksen suunnittelivat Tampereen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat. Kuva: Tuija Heikkilä, TAMK

Särkänniemen alueesta rakennetaan kestävän matkailun esimerkkialuetta, jonka ravintoloissa tarjotaan vähähiilistä ruokaa.

Mukana vähähiilisten ruokaketjujen suunnittelussa ovat Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat.

– Vähähiilisyys ei tarkoita, että kaikki söisivät kasvisruokaa, vaan ravintolaelämys tulee tarjoamaan kaikille uudenlaisia ratkaisuja, jotka kuormittavat ympäristöä entistä vähemmän, sanoo TAMKin projektipäällikkö Mikael Lindell tiedotteessa.

TAMKin palveluliiketoiminnan koulutus on lähtenyt mallintamaan tulevaisuuden ravintolakatua Särkänniemeen. Sen tavoitteena on olla vähähiilinen ja ympäristöystävällinen.

Ruoan ketju tuotannosta, kuljetuksiin ja ruokailutapahtumaan sekä jätteenkäsittelyyn huomioidaan suunnittelussa. Tiivistä yhteistyötä tehdään ravintolayritysten, tukkujen, pienyrittäjien sekä kolmannen sektorin tahojen kanssa.

Alueen toimijoille tullaan tarjoamaan yhteisiä työkaluja vähähiilisten palveluiden toteuttamiseen sekä uuden, kestävämmän matkailuliiketoiminnan edistämiseen.

Särkänniemen alueen kehittämistoimet liittyvät Tampereen kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä.