1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Joensuu

Vehviläinen nostaisi Keskustan suosiota konkreettisilla teoilla

Kuudetta kautta eduskunnassa istuva Anu Vehviläinen Joensuusta luottaa, että puolueen suosio palaa uskottavuuden kautta.

Konkaripoliitikko Anu Vehviläinen uskoo, että Keskusta nousee tukemalla aluekehitystä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Pitkäaikainen Keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen luottaa puolueen kannatuksen kasvavan maakunnissa kouriintuntuvilla teoilla.

Politiikan tutkijat ovat selittäneet keskustan viime kevään kehnoa eduskuntavaalitulosta ja romahtanutta suosiota muun muassa kasvukeskusten ulkopuolisten alueiden unohtamisesta viime vaalikaudella.

Joensuulainen Vehviläinen istui kunta- ja uudistusministerinä Sipilän talouskuria korostavassa hallituksessa, mutta puhuu nyt hallituksen vaihduttua mieluummin rahan jakamisesta kuin säästämisestä.

Entisenä liikenneministerinä hän tietää myös, mikä on tähdellistä Keskustan perinteisillä kannatusalueilla.

– Liikenneväylät ovat todella tärkeitä, mutta myös maaseudun elinolosuhteet kuten teiden kunto. Uskon, että sitä kautta ja vain teoilla tulee uskottavuutta Keskustalle. Pikavoittoja politiikassa ei yleensä ole ja ne lämmittävät vain hetken, konkaripoliitikko toteaa.

Antti Rinteen hallitus ei ole puhunut säästöohjelmista.

– Budjettiriihi kokoontuu tiistaina ja keskiviikkona ja kuuma peruna on se, millaisia uusia työllistämiskeinoja hallituksella on esittää. Ei lähdetä kyllä ensimmäiseksi leikkauslistoja tekemään, Vehviläinen vakuuttaa.