1. yle.fi
  2. Uutiset

Haluatko sirkusopettajaksi? Koulutus alkaa Tampereella vuonna 2023

Ensimmäisten sirkusopettajien koulutus on tarkoitus aloittaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Ranskassa, Irlannissa ja Tsekeissä.

Koulutus ja kasvatus
Vanneryhmä harjoittelee Sorin sirkuksen joulushowta
Tamperelainen Sorin Sirkus on palkittu työstään nuorten kanssa. Tässä vannetaiteilijat Liina Raatikainen, Laura Savolainen ja Tuuli Kontiainen valmistautuivat Kinahmi-jouluesitykseen vuonna 2017.Anna Sirén / Yle

Tampereella aloitetaan sirkusopettajien koulutus lähivuosina. Asialla ovat Tampereen yliopisto ja Sorin Sirkus.

Ensimmäisten sirkusopettajien koulutus on tarkoitus aloittaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Ranskassa, Irlannissa ja Tsekeissä vuonna 2023.

Kolme vuotta kestävässä hankkeessa luodaan viiden maan yliopiston ja sirkuskoulun yhteistyönä opetussuunnitelma nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen pedagogiikan kandidaattiohjelmalle.

– Sirkustaide auttaa nuoria löytämään itsestään uusia vahvuuksia ja voimavaroja, jotka puolestaan tukevat nuorten oppimista ja työllistymistä. Sosiaalisessa sirkuspedagogiikassa pyritään vaikuttamaan muun muassa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn, sanoo Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra.

Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä ovat sirkustaiteen ohjaajat. Sirkusopettajan tutkinnon voi aikanaan suorittaa yhdessä tai useammassa maassa osissa.

Kansainvälinen koulutushanke saa EU:n kautta rahoitusta 360 000 euroa.

Lue myös:

"Vitsi, jos tällainen koulu olisi ollut Suomessa!" – Yhä useampi suomalainen opiskelee tutkinnon muualla Euroopassa

Sorin Sirkuksen rahoitus ensi vuodelle varmistui – antaa lisäaikaa uusien ratkaisujen etsimiseen

"Vaaditaan mielenlujuutta, kun tympäisee" – Sirkuslainen hioo temppuaan kyllästymiseen saakka

Nelli Kujansivu putosi kymmenvuotiaana sirkuspyramidin huipulta betonille – “En suostunut uskomaan, että en enää kävele normaalisti”

15-vuotias akrobaattilahjakkuus taipuu vaikka mihin – "Koskaan ei voi olla liian hyvä"

Lue seuraavaksi