Iisalmi palkkaamassa nuorisotyöntekijän poliisin Ankkuri-ryhmään

Poliisin mukaan alaikäisten huumeiden käyttö ja huumausainerikokset ovat lisääntyneet Ylä-Savossa.

Iisalmi
Nuori mies istuu tuolissa
Itä-Suomen poliisilaitos ehdotti nuorisotyöntekijän palkkaamista Iisalmelle, sillä poliisi on huolissaan alaikäisten huumeiden käytöstä Ylä-Savon alueella. Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

Iisalmen poliisilaitokselle palkataan nuorisotyöntekijä osaksi Itä-Suomen poliisin Ankkuri-ryhmää. Kyse on aluksi kokeilusta, joka kestää ensi vuoden.

Palkkakustannuksiin osallistuvat Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnat paitsi Pielavesi, joka katsoi että kunnassa on jo tarpeeksi resursseja nuorisotyössä. Iisalmen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se maksaa myös Pielavedelle suunnitellun 3 400 euron osuuden palkkakustannuksista, koska asia on tärkeä ja kiireellinen.

Kustannukset oli tarkoitus jakaa kuntien kesken asukaslukuun suhteutettuna. Iisalmen osuus Pielaveden poisjäännin jälkeen on 19 400 euroa, Lapinlahden 7 200, Kiuruveden 6 000, Sonkajärven 3 000, Vieremän 2 800 ja Keiteleen 1 600 euroa.

Itä-Suomen poliisilaitos ehdotti nuorisotyöntekijän palkkaamista tämän vuoden alussa. Syynä pyyntöön oli se, alaikäisten huumeiden käyttö ja huumausainerikokset ovat lisääntyneet Ylä-Savossa viime vuosina.

Ankkuritoiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä nuorten rikollisuutta. Nuoriostyöntekijä työskentelee poliisin ja sosiaaliohjaajan työparina.