1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin kaupunginteatteri on saamassa tarvitsemansa lisätilat – harjoitussali, työtilat ja varastot saman katon alle

Teatterille ollaan vuokraamassa runsaan 650 neliön tila Valtakadulta.

Kemin kaupunginteatteri
Näyttelijät Samu Stenberg, Anni-Maija Koskinen ja Tatja Hirvenmäki.
Kemin kaupunginteatterin näyttelijät Samu Stenberg, Anni-Maija Koskinen ja Tatja Hirvenmäki.Kemin kaupunginteatteri / valokuvaaja: Nina Susi

Kemin kaupunginteatteri on saamassa tarvitsemansa lisätilat kaupungin keskustasta.

Kaupunginhallitus on myöntänyt teatterille luvan vuokrata Valtakadulta kahdessa kerroksessa olevan runsaan 650 neliön tilan. Aikaisemmin tiloissa oli lastentarvikeliike.

Teatteri saa sijoitetuksi tiloihin harjoitussalin lisäksi muun muassa puvuston, varastot, kampaamon sekä tilat kuvan ja äänen editoinnille.

Teatterinjohtajan Sarianne Paasosen mukaan teatteri pärjää lisätilojen avulla sinne asti, kunnes mahdollinen uudisrakennus valmistuu parin vuoden päästä.

– Mikäli mahdollinen uudisrakennus nousee VPK-kortteliin, tuo Valtakadun tila tarvittavan helpotuksen lisäneliöiden muodossa vain 60 metrin päähän. Jo nyt on tiedossa, etteivät kaikki vaadittavat tilat tule mahtumaan uudisrakennukseen.

Tiloihin tehdään vielä kuntotarkastus, minkä jälkeen vuokrasopimuksesta päätetään.

Väistötiloissa on ahdasta

Teatteri tarvitsee lisätilaa, koska väistötiloissa ei pysty niiden ahtauden vuoksi harjoittelemaan kevään suurta ensi-iltaa varten.

Lisäksi teatterin seitsemän työntekijää joutuu väistötilojen ahtauden vuoksi työskentelemään edelleen purkutuomion saaneissa Kemin kulttuurikeskuksen tiloissa.

Tullimakasiinissa väliaikaisesti toimivalla puvustamossa on puolestaan niin ahdasta, että tilaan ei mahdu esimerkiksi kunnollista pöytää kankaiden leikkaamiseen.

Puvuston nykyinen tila tarvitaan kipeästi näyttelijöiden käyttöön. Näyttelijöillä ei ole makasiinilla käytössä pukuhuonetta, vaan ainoastaan lavasteiden taakse jäävä pieni tila.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi