Hyppää sisältöön

Trump vaatii The New York Timesin toimittajia eroamaan

Presidentti on suuttunut lehden uutisesta, joka koski korkeimman oikeuden uutta tuomaria, Brett Kavanaugh'ta.

The New York Times -sanomalehden toimitus New Yorkissa. Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on lähettänyt Twitter-viestin, jossa hän vaatii The New York Times -sanomalehden johtoa ja toimittajia eroamaan.

Trumpin erovaatimus koskee kaikkia lehdessä työskenteleviä, jotka ovat osallistuneet tuomari Brett Kavanaugh'ta koskevan uusimman paljastuksen (siirryt toiseen palveluun) tekemiseen.

Kavanaugh'n opiskeluajan tapahtumat olivat laajasti esillä ennen kuin hänet valittiin korkeimman oikeuden tuomariksi. Hänen väitettiin ahdistelleen nuoria naisia opiskellessaan Yalen yliopistossa. Kavanaugh itse kiisti tämän jyrkästi.

Lehti julkaisi viikonloppuna uuden paljastusuutisen, jossa kerrottiin uusista väitetyistä ahdistelutapauksista.

Lehti joutui kuitenkin täydentämään uutistaan ja lisäämään tiedon, ettei väitetty uhri muista tapausta, eikä halua tulla julkisuuteen puhumaan siitä.

Trumpin mukaan näiden häväistysuutisten julkaiseminen on selvä merkki siitä, että arvostetun lehden taso ja maine ovat ryvettyneet, eikä niitä voi palauttaa nykyisen johdon alaisuudessa. Trump liitti asiaan myös hänen vaalikampanjansa Venäjä-yhteyksien tutkinnan.

Yhdysvaltain presidentin hyökkäykset tiedotusvälineitä kohtaan ovat toistuneet hänen presidenttikautensa aikana. Lehdistönvapautta puolustava Pen America vei asian oikeuteen (siirryt toiseen palveluun) viime vuoden lokakuussa.