Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan johtoon

Päivi Laajala korostaa, että jos ei tule valituksi, hän jatkaa täysipainoisesti Oulun kaupunginjohtajana.

Päivi Laajala korostaa jatkavansa Oulun kaupunginjohtajana, jos ei tule valituksi Kelan johtoon. Arkistokuva. Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi. Hän jätti hakemuksen reilun viikon pohdinnan jälkeen eilen illalla. Laajalan mukaan hakemiseen ei vaikuttanut Oulun viime aikojen saama negatiivinen julkisuus.

– Päätös ei ollut helppo. Oulu on minulle äärimmäisen tärkeä. Koti on täältä ostettu sillä ajatuksella, että täällä vietetään työhistorian viimeiset vuodet. Näitä tilaisuuksia tulee yllättäen ja niihin täytyy sitten tarttua tai ei, toteaa Päivi Laajala.

Laajala kertoo olevansa vakavissaan hakemisen suhteen, nyt kun hakemus on jätetty.

Päivi Laajala kertoi asiasta eilen myös Oulun kaupunginhallitukselle illan kokouksen yhteydessä. Vastaanotto oli Laajalan mukana hämmentynyt ja osittain yllättynyt. Hän kertoi olevansa kuitenkin myönteisesti yllättynyt, että ymmärrystä hakemiselle löytyi.

– Tottakai politiikalla on tässäkin hakuprosessissa merkitystä en voi sitä kiistää. Mutta pidän itseäni enemmän ammattijohtajana, enkä ole ollut politiikassa mukana.

Päivi Laajala korostaa, että jos hän ei tule valituksi Kelan pääjohtajaksi, hän jatkaa täysipainoisesti Oulun kaupunginjohtajana.

Pääjohtajan hakuaika loppuu tiistaina kello 16 (siirryt toiseen palveluun). Kelan nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!