1. yle.fi
  2. Uutiset

Riistaveden yhtenäiskoulun hankesuunnittelu alkoi

Suunnitelmassa pohditaan paitsi koulujen tilannetta myös muita lähipalveluja.

Riistavesi, Kuopio
Anne Väänänen, Petra Väänänen, Hilla Lappalainen ja Alisa Rissanen (eturivissä) sekä Virpi Lappalainen, Ronja Rissanen ja Unna Lappalainen mielenilmauksessa Melalahden koululla.
Anne Väänänen, Petra Väänänen, Hilla Lappalainen ja Alisa Rissanen (eturivissä) sekä Virpi Lappalainen, Ronja Rissanen ja Unna Lappalainen sisäilmaongelmien vuoksi pidetyssä mielenilmauksessa Melalahden koululla vuonna 2016.Helmi Nykänen / Yle

Riistaveden yhtenäiskoulun suunnittelu on edennyt Kuopiossa. Kuopion kaupungin vastikään käynnistämä hankesuunnitelma koskee myös muita alueen lähipalveluita.

Hankesuunnittelussa selvitetään muun muassa, rakennetaanko Riistavedelle uudisrakennus, jossa olisi paitsi ylä- ja alakoulu myös muita lähipalveluja. Suunnittelun keskeisiä selvitettäviä asioita ovat palvelujen sijoittuminen, tarvittavien neliöiden määrä, kustannukset sekä aikataulu.

Kuopion kaupungin hankesuunnitteluarkkitehdin Katja Lintusen mukaan toteutusvaihtoehtoja on monia ja suunnittelu monisyistä, koska kyse ei ole vain koulusta, vaan laajemmin alueen lähipalveluista. Näitä palveluja ovat muun muassa esiopetus, päivähoito, kirjasto, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, kansalaisopisto ja kansalaistoiminta.

Varmaa on kuitenkin se, että kaikissa vaihtoehdoissa joudutaan rakentamaan myös merkittävästi uusia tiloja. Hankesuunnittelun on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen päästään varsinaiseen toteutukseen.

Riistaveden kylällä sijaitseva Melalahden koulu on sisäilmaongelmien vuoksi käyttökiellossa. Osa alakoululaisista opiskelee Riistaveden koulun tiloissa, osa Riistaveden koulun pihalla sijaitsevassa viipalerakennuksessa ja loput Vehkalammin koululla, joka sijaitsee 13 kilometrin päässä Riistaveden koulusta.

Riistavedellä useat yhdistykset kannattavat uutta yhtenäiskoulua, johon yhdistyisivät ala-ja yläkoulun lisäksi ainakin esikoulu, kirjasto ja nuorisotilat.

Lue seuraavaksi