VR ei osaa sanoa, milloin e-viisumilla pääsee matkaamaan Allegro-junassa Venäjälle

Venäläislehden mukaan junissa ei vielä ole teknistä mahdollisuutta e-viisumien tarkastamiseen.

viisumit
Allegro -juna lähtee Kouvolan asemalta
Pietarin-konsulaatin mukaan e-viisumia ei saataisi Allegroissa käyttöön vielä tänä syksynä.Tommi Parkkinen / Yle

Vielä on epävarmaa, pääseekö e-viisumilla matkustamaan tänä syksynä Allegro-junissa Venäjälle. VR:llä ei ole virallisesti vahvistettua tietoa asiasta.

– Toivomme luonnollisesti, että Allegro olisi mukana e-viisumin käyttöönotossa, mutta asia on täysin Venäjän hallinnon käsissä ja odotamme edelleen heidän päätöstään, Julia Stolp VR:n viestinnästä kertoo STT:lle sähköpostissa.

Junissa ei ole teknistä mahdollisuutta e-viisumien tarkastamiseen, koska Venäjän liikenneministeriö ei vielä ole ehtinyt toimittamaan laitteistoa, venäläinen uutislehti 47 news (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa. Laitteistoa tarvitaan lehden mukaan muun muassa kommunikointiin rajavartioiden kannettavien laitteiden kanssa.

Lopullista tietoa asiasta ei Suomen Pietarin-pääkonsulaatin mukaan ole saatu. Tämän hetken valossa näyttäisi siltä, ettei e-viisumia oteta ainakaan tänä syksynä käyttöön Allegro-junissa, konsulaatti ilmoitti Twitterissä tiistaina.

VR kertoi aiemmin, että tieto viisumin kelpoisuudesta junissa saataisiin viimeistään lokakuun ensimmäisenä päivänä, jolloin lista e-viisumin hyväksyvistä rajanylityspaikoista julkaistaan. Samalla kerrottiin, että e-viisumi saattaisi tulla junassa käyttöön vasta siirtymäajan jälkeen.

Pietarin ja Leningradin alueelle on lokakuun alussa tulossa voimaan uusi maksuton, sähköinen viisumi, joka helpottaa suomalaisten pääsyä Venäjälle.