Mikkelin Anttolassa pienten laitteiden ja vaarallisen jätteen pop up -keräyspiste

Pieniksi sähkölaitteiksi luetaan kaikki mikroaaltouunin kokoiset ja sitä pienemmät sähköllä, paristoilla tai akulla toimivat laitteet.

Kuva: Yle

Metsäsairila järjestää tänään keskiviikkona vaarallisen jätteen ja pienten sähkölaitteiden keräystapahtuman Mikkelin Anttolassa.

Viikon kuluttua keskiviikkona samanlainen tapahtuma on Otavan Nesteellä. Molemmat tapahtumat järjestetään kello 12–18.

Anttolan torille voi viedä veloituksetta pienikokoisia sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä.

Pieniksi sähkölaitteiksi luetaan kaikki mikroaaltouunin kokoiset ja sitä pienemmät sähköllä, paristoilla tai akulla toimivat laitteet.

Metsäsairilan keräyspisteelle voi viedä myös muun muassa maaleja, liuottimia, öljyjä ja kodin kemikaalit, joissa on vaarallisen jätteen merkki. Jätteentuojan on pystyttävä itse kaatamaan tuomansa öljyjäte keräyspaikan säiliöön, joten satojen litrojen öljytynnyriä ei kannata viedä tapahtumaan.

Keräystapahtumaan ei voi viedä asbestia, kyllästettyä puuta, ilotulitteita tai muita räjähteitä eikä isoja sähkölaitteita kuten pesukoneita tai kylmälaitteita.

Tapahtumat järjestetään, koska ihmiset ovat tiedustelleet Metsäsairilalta mahdollisuutta kierrättää jätteitä. Tapahtumat järjestetään alueilla, joilla ei ole Metsäsairilan järjestämää vastaanottopaikkaa kotien pienille sähkölaitteille tai vaarallisille aineille.