1. yle.fi
  2. Uutiset

Kosmonautti haluaisi aseistaa Venäjän avaruusmiehistöt – "Saatamme tarvita aseita Maahan palatessamme"

Oleg Kononenkon mukaan aseistamattomat kosmonautit voivat olla suojattomia villieläimiä vastaan.

Venäjän avaruusohjelma
Pölypilvi nousee maasta paluukapselin laskeuduttua laskuvarjon avustamana.
Oleg Kononenko palasi kesäkuussa kansainväliseltä ISS-avaruusasemalta. Paluukapseli päätyi Kazakstanin arolle. Mukana olivat myös astronautit Anne McClain ja David Saint-Jacques.Alexander Nemenov / EPA

Venäläiset avaruusmiehistöt olisi syytä varustaa jatkossa aseilla, sanoo kosmonautti Oleg Kononenko. Venäläisen uutistoimiston Tassin mukaan Kansainväliseltä avaruusasemalta palaavat kosmonautit voivat Kononekon mielestä tarvita terä- tai ampuma-aseita Maahan palatessaan.

– Avaruuskapseli saattaa osua mille tahansa alueelle Maapallolla. Kyseessä voivat olla vaikeapääsyiset alueet, joten me saatamme tarvita veistä rakentaaksemme suojan. Saatamme tarvita aseita siellä olevien villieläinten vuoksi, Kononenko sanoi avaruuskoulutuskeskuksessa tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hän sanoi, että vaikka nykyiset laskeutumismoduulit havaitaankin nopeasti, niiden saavuttamiseen ja miehistön noutamiseen voi kulua paljon aikaa.

Kosmonauttien nykyisessä hätävarustuksessa on muun muassa ruokaa ja lääkkeitä, mutta ei aseita. Venäjän avaruushallinto Roskosmos harkitsee parhaillaan, millaiset varustusteet uuden sukupolven Orel-alusten miehistöille annetaan.

Lähteet: Tass

Lue seuraavaksi