1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolan ja Kotkan väliselle valtatie 15:lle on suunniteltu ohituskaistoja yli puolelle matkasta – vain rahat puuttuvat

Kaupunkien välille on kaavailtu 6–7 ohituspaikkaa suuntaansa.

valtatiet
liikennettä valtatiellä 15
Pyry Sarkiola / Yle

Rekkojen ja muiden ajoneuvojen ohittaminen saattaa tulevaisuudessa helpottua Kouvolan ja Kotkan välisellä valtatie 15:llä. Kaupunkien välille on suunniteltu ohituskaistoja yli puolelle matkasta.

Kapealla valtatiellä viuhuu päivittäin jopa 1 500 rekkaa. Kaikkiaan tiellä ajaa arkisin jopa 10 000 ajoneuvoa. Liikenteen on ennustettu kasvavan 10–30 prosenttia vuoteen 2040 mennessä.

Ensi vaiheessa tieosuuden turvallisuutta on tarkoitus parantaa 33 kilometrin matkalta Kotkan Leikarin ja Kouvolan Kiehuvan välillä. Tieosuudelle tulisi 19,2 kilometriä ohituskaistaa Kouvolasta Kotkan suuntaan ja 16,6 kilometrin matkalle Kotkasta Kouvolan suuntaan.

Kouvolasta Kotkan suuntaan on suunniteltu seitsemän ohituspaikkaa, ja Kotkasta Kouvolan suuntaan tulisi kuusi ohituspaikkaa. Ohituskaistat sijoittuisivat vuorotellen molempiin suuntiin ja viidessä paikassa kohdakkain. Eri suuntiin vievien kaistojen välille tulisi keskikaide.

Nopeusrajoitus on pääosin 100 kilometriä tunnissa.

Kotkan ja Kouvolan välisen valtatien tiesuunnitelma valmistuu tässä kuussa. Se on nähtävillä muistutuksia ja lausuntoja varten kuukauden ajan loka-marraskuussa, minkä jälkeen suunnitelmaan voidaan vielä tehdä muutoksia. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom hyväksyy lopullisen suunnitelman ensi vuoden puolella.

Remontti olisi mahdollista aloittaa jo ensi vuonna, mutta valtio ei ole vielä myöntänyt sille rahoitusta.

Valtatie 15:n parannussuunnitelmia esitellään keskiviikkona yleisötilaisuudessa Myllykoskella.

Yleisötilaisuus järjestetään Myllykosken Seuratalolla kello 17.30-19.30.

Lue seuraavaksi