Oulun seudun pyöräilyopasteiden asennus valmistuu syksyn aikana – hintaa opasteille tulee 780 000 euroa

Opasteista saatu palaute on ollut pääosin positiivista.

Oulu
Pyöräilijä Oulun keskustassa.
Oulun pyöräilyä halutaan edistää myös opastusmerkeillä. Arkistokuva.Antti Pylväs / Yle

Urakka Oulun seudun pyöräilyn opastusmerkkien asennuksessa on edennyt jo yli puolenvälin. Oulun pohjoispuolisten alueiden reitit alkavat olla valmiina. Esimerkiksi Nallikariin, Haukiputaalle, Linnanmaalle ja Kiiminkiin suuntautuvat reitit ovat jo valmiit.

Myös Limingan ja Lumijoen suunnalla opastusmerkit on jo suurimmaksi osaksi asennettu. Tällä hetkellä töitä tehdään Oulun keskustan lisäksi myös Muhokselle ja Kempeleeseen suuntautuvilla pyöräilyreiteillä.

Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala kertoo, että palaute uusista opasteista on ollut pääsääntöisesti positiivista. Pyöräilijät ovat kiitelleet, kun viimeinkin opasteita saadaan aiemmin sekavina pidettyihin kohtiin pyörätieverkolla.

Muutamat parannusehdotukset ovat liittyneet lähinnä kohteisiin, joissa opasteiden on koettu olevan huonossa paikassa tai muutoin tiellä. Merkkejä on asennettu tähän mennessä jo toista tuhatta.

Kaikki opastusmerkit pyritään saamaan asennettua maastoon vielä kuluvan syksyn aikana. Kaikkiaan asennusurakka sisältää muun muassa noin 1 000 pyöräilyn suunnistustaulua ja 200 etäisyystaulua.

Urakan kustannukset ovat noin 780 000 euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!