1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seminaarit

Kajaanissa järjestetään historiallinen EU-seminaari –  "Tulevaisuudessa Kainuu voi olla puolustusteollisuutta laajasti palveleva maakunta"

Seminaarissa voi syntyä suuriakin sopimuksia sotilasteknologian alalta.

Seminaarin teema on hyvin näkyvillä Kaukametsällä. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Kajaanissa järjestetään keskiviikkona 18. syyskuuta EU-komission seminaari, jossa on mukana 150 asiantuntijaa 14 eri maasta. Seminaari on Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheistapahtuma. Seminaarin järjestävät Euroopan komission DG Grow, Kainuun Etu Oy, EURADA (European Association of Development Agencies) ja Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun tämän tason seminaari järjestetään Suomessa, kertoo Kainuun Edun toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Innovative Defence Technologies for the Virtual Battlefield -seminaarin teemana on puolustusvoimien uudet innovaatiot ja sotilasteknologia. Seminaari tuo yhteen yhteen alan osaajat, myyjät ja ostajat.

– Meillä Kainuussa on paljon tarjottavaa tällaiseen seminaariin. Meillä on osaamista monilla eri teollisuuden aloilla ja myös yrityksiä, jotka jo nyt tekevät yhteistyötä puolustusvoimien kanssa. Lisäksi meillä on Kainuun prikaati, joka toimii testiympäristönä, Toivanen sanoo.

Seminaari toimii ostajien ja myyjien kohtauspaikkana ja seminaarissa voi syntyä suurenkin luokan sopimuksia. Kainuulaisista yrityksista paikalla omaa osaamistaan esittelevät muun muassa Bittium, Sunit ja CSE.

Tämän seminaarin kautta yritysten on mahdollista saada myytyä omaa osaamistaan puolustusvoimille, jopa euroopan laajuisesti.

– Yleensä tälle alalle on hyvin vaikea avata ovia, mutta tämän seminaarin kautta ovet eivät koskaan ole olleet näin selällään, Toivanen sanoo.

EU-komissio on luvannut koko union laajuiseen puolustuksen kehittämiseen 525 miljoonan euron rahoituksen (siirryt toiseen palveluun) (European Commision).

– Jos tästä edes kymmenen prosenttia saataisiin Kainuuseen, niin olisihan se hienoa. Tulevaisuudessa Kainuu voi olla puolustusteollisuutta laajasti palveleva maakunta, Toivanen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)