Kajaanin kaupunki aloittaa yt-neuvottelut – "Vielä ei ole määritelty henkilöstön vähentämistavoitteita, mutta niitä voi tulla"

Kaupungin säästötavoite on 5 miljoonaa euroa.

yhteistoimintamenettely
Kajaanin vaakuna
Muun muassa kaupungin henkilöstön palkat sekä useat remontit ovat tehneet loven kaupungin talouteen, Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja toteaa.Kimmo Hiltunen / Yle

Kajaanin kaupunki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilökuntaa. Kaupungilla työskentelee tällä hetkellä 1 800 työntekijää.

– Valmistelemme yhteistoimintaneuvottelut yhdessä työntekijöiden kanssa. Työntekijöillä on kuulemisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet sitä mukaa, kun suunnitelmat täsmentyvät, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

Vuositasolla Kajaanin kaupungin säästötavoite on 5 miljoona euroa.

– Vielä ei ole määritelty henkilöstön vähentämistavoitteita, mutta niitä voi tulla. Niiden kohdentuminen on vielä selvittelyn alla, kun käymme läpi kaupungin palveluja ja toimintoja, Hatva sanoo.

Hatvan mukaan Kajaanin kaupungin suurin menoerä ovat henkilöstön palkkakulut. Myös Lyseon ja Kajaanin lukioiden remontit sekä Lehtikankaan monitoimikeskuksen rakentuminen ovat tehneet oman lovensa kaupungin talouteen.

– Kaupunki omistaa muun muassa liikuntapaikkoja, Kaukametsän, kaupungintalon ja kouluja 400 000 neliön edestä, joten niissä riittää huoltamista ja remontoitavaa, Hatva toteaa.

– Kouluverkostoon investointi on merkittävä kuluerä. Lyseon remontti on tämän ja viime vuoden isoin menoerämme, sanoo Hatva.

Kajaanin kaupungin yt-neuvoteluista kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!