Poliisilla ei tietoa Lahden MM-hiihtoihin liittyvästä terroriuhasta – MTV:n mukaan iskua suunnitteli 17-vuotias poika

17-vuotias paikallinen poika suunnitteli iskua MM-hiihtojen kisastadionille.

terrorismi
Lahden MM-kisat yleiskuva
17-vuotias suunnitteli iskua Lahteen pimeässä verkossa.Tomi Hänninen

Islaminuskoon kääntynyt suomalaispoika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtoihin vuonna 2017, kertoo MTV. (siirryt toiseen palveluun)

17-vuotias Lahden seudulta kotoisin oleva kantasuomalainen nuori haki tukea ajatuksilleen pimeässä verkossa ja keskusteli MTV:n tietojen mukaan nimimerkin kanssa, jonka takana oli Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisia. Poika oli keskusteluissa esittänyt pommilla tai muulla tavalla toteutettavaa iskua Lahteen ja muihin kohteisiin. Nimimerkit kehottivat nuorta tekemään iskun.

Yhdysvaltalaiset ilmoittivat 17-vuotiaan suunnitelmista Suomen suojelupoliisille. Supolta asia siirtyi paikalliselle poliisilaitokselta, josta asia käännettiin keskusrikospoliisille (KRP). Poika otettiin kiinni ja hän on ollut siitä saakka poliisin seurannassa. Tapaus ei edennyt oikeuteen.

Poliisi ei vahvista

Supo ei vahvista eikä kommentoi MTV:n tietoja terroriuhasta. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Mika Ihaksinen sanoo, että asiaa ei ole tutkittu KRP:ssä.

Myöskään Hämeen poliisilla ei ole tietoa tapauksesta.

– Kisojen aikana poliisille tuli tieto, että eräs Keski-Suomessa asuva, silloin noin 30-vuotias mieshenkilö aikoi tehdä jotakin sabotoidakseen MM-kisojen viestihiihtoja. Mies otettiin kiinni 2. maaliskuuta 2017 aamulla, ja hän oli päivän poliisiasemalla kuulusteluissa ja kertoi, että on pahoittanut mielensä norjalaisen hiihtäjän tekemisistä sunnuntain kisoissa, sanoo rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisista. Tapaus ei edennyt oikeuteen saakka. Hirvonen oli mukana MM-kisojen turvallisuusorganisaatiossa.

MM-hiihdot järjestettiin Lahdessa helmi-maaliskuussa vuonna 2017.

Lisätty 18.9.2019 klo 14:40 tieto Hämeen poliisilta. Muutettu otsikkoa 18.9.2019 klo 16:20.