1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. sotateollisuus

Kansainvälinen puolustusbisnes askeleen lähempänä Kajaanissa – "On mahtavaa päästä kotikaupungissa esittelemään tuotteitamme"

Kajaanissa on koolla noin 150 eurooppalaista päättäjää ja yritystä tutustumassa puolustusteknologiaan.

Innovative Defence Technologies for the Virtual Battlefield -seminaarin teemana on puolustusvoimien uudet innovaatiot ja sotilasteknologia. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Yrityksillä on Kajaanissa kahden päivän ajan mahdollisuus saada jalka Euroopan laajuiseen puolustusteknologiabisnekseen. Yksi halukkaista on kajaanilainen pelialan yritys CSE Entertainment.

– On mahtavaa päästä kotikaupungissa esittelemään tuotteitamme ja luomaan kansainvälisiä kontakteja puolustusteollisuuteen, sanoo CSE Entertainment Veli-Matti Nurkkala.

Nurkkalan mukaan CSE Entertainment on yrittänyt jo monen vuoden ajan päästä alalle.

– Ne ovat vaikeat markkinat saavuttaa. Koen tärkeäksi olla paikalla, sillä kaksi päivää täällä vastaa kahta vuotta messukiertueilla maailmalla, summaa Nurkkala.

Pitkään puolustusalalla toimineen teknologia-alan yrityksen Bittiumin varatoimitusjohtaja Harri Romppaisen mukaan nyt on hyvä sauma yrittää tuoda tuotteensa markkinoille.

– Viimeiset 20 vuotta käytössä ovat olleet tietyt järjestelmät. Nyt puolustusalalla valitaan uutta teknologiaa ja olemme kehittäneet juuri oikeaan aikaan tuotteita ja järjestelmiä yhdessä Suomen puolustusvoimien kanssa.

– Minuakin on jo nykäisty hihasta tänään useamman kerran ja kysytty, että mitä teknologioita ja yhteistyötä meillä on tarjolla, kertoo Romppainen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!