Olympiastadionin miljoonaremontissa paljastui lukuisia työehtorikkomuksia – eikä tapaus ole ainoa, sanoo aluehallintovirasto

Svenska Yle kertoi eilen, että kunnostusurakassa on muun muassa maksettu yli 300 työntekijälle liian pientä palkkaa.

Helsingin olympiastadion
ilmakuva, Olympiastadion remontissa 15.9.2017
Arkistokuva Olympiastadionin remonttityömaalta syyskuussa 2017. Kunnostus maksaa runsaat 260 miljoonaa euroa, ja valmista pitäisi olla ensi kesänä.Retu Liikanen / Yle

Helsingin Olympiastadionin miljoonaremontissa ilmi tulleet työehtosopimusrikkomukset ovat verrattain yleinen ilmiö rakennusalalla, kerrotaan Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Peräti yli puolessa viraston viime vuonna tekemistä tarkastuksista paljastui ongelmia esimerkiksi palkanmaksussa ulkomaalaisille rakennustyöläisille, sanoo Svenska Ylen haastattelema ylitarkastaja Riku Rajamäki.

Epäselvyydet ovat yleisempiä nimenomaan rakennusalalla kuin muilla aloilla keskimäärin.

Svenska Yle kertoi eilen keskiviikkona, että Olympiastadionin kunnostusurakassa on ilmennyt työehtoihin liittyviä epäkohtia – yli 300 työntekijälle on muun muassa maksettu liian pientä palkkaa ja ylityökorvauksia on jätetty kokonaan maksamatta.

Työntekijät ovat työskennelleet kolmessatoista eri yrityksessä. Remontin pääurakoitsija on rakennusyhtiö Skanska.

Olympiastadionin säätiön hallituksen puheenjohtaja, Helsingin kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) ei eilen ryhtynyt kommentoimaan asiaa, koska säätiön tietojen mukaan Skanska ja Rakennusliitto ovat selvittäneet ilmi tulleet tapaukset asianmukaisesti.

Rakennusliiton Uudenmaan aluetoimitsija Johanna Elonen sanoi keskiviikkona Ylelle, että yksittäiselle työntekijälle menetykset ovat voineet olla satoja tai tuhansia euroja, riippuen siitä, kuinka kauan he ovat työskennelleet.

Lue lisää:

Helsingin Olympiastadionin remontissa alipalkkausta ja maksamattomia ylityökorvauksia – "Työntekijälle menetykset voivat olla satoja tai tuhansia euroja"