AC Kajaanin liigapudotus yhä mahdollinen – "Pysyy ainakin jännitys"

Kajaanilaisilla on vielä neljä peliä aikaa varmistaa paikkansa Ykkösessä.

jalkapallo
AC Kajaanin pelaajat taistelevat pallosta harjoituksissa.
AC Kajaani valmistautuu parhaimmillaan kauden loppukiriin. Timo Sihvonen / Yle

AC Kajaanilla on vielä neljän ottelun verran aikaa varmistaa jalkapallon ykkösdivisioonassa pysyminen. Sarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu 2. divariin. AC Kajaani on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä.

– Pysyy ainakin jännitys, eikä tule kylmiä pelejä tässä syksylläkään, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi sanoo tyynesti.

Lauantaina 21. syyskuuta vastassa on EIF, sen jälkeen vastaan asettuvat vielä TPV, FC Haka ja FC Jaro. Lumijärvi ei itse halua kasata pelaajillle paineita puhumalla putoamisesta.

– Ei se sarjataulukon tuijottaminen peliin vaikuta.

AC Kajaanin päävalmentaja vaihtui tänä vuonna kesken kauden. Suuri muutos on luonnollisesti aiheuttanut sen, ettei joukkue ole päässyt taistelemaan mestaruudesta.

– Ei me kuviteltu, että ollaan sarjan yläpäässä, kun tähän tilanteeseen jouduttiin. Mutta ei me kuuluta tippujankaan paikalle. Kauden tavoitteena on olla kuuden kärjessä, Lumijärvi sanoo.

Pelitapaan putoamisuhka ei Lumijärven mukaan vaikuta. Peliä pelataan aivan kuten tähänkin asti, tietenkin pieniä viilauksia tehden.

– Keskittyminen peliin vaihtelee, välillä on hyviä jaksoja, välillä huonoja ja keskikertaisia. Nyt pitää katsoa, miten löydettäisiin tasaisuus koko 90 minuutin ajaksi. Siinä varmaan on eniten meillä tekemistä.

Lumijärvi uskoo, että joukkue pystyy tuomaan tällä kaudella vielä voittoja. Hänen mukaansa valmentajan tehtävä on toimia niin, että pelaajat pääsevät näyttämään parhaansa.

– Kukaan valmentaja ei ole koskaan tuonut voittoja, kyllä sen tekevät pelaajat. Lumijärvi toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)