Tieliikenteessä kuoli 23 ihmistä elokuussa

Kuolleita oli kaksi enemmän kuin vuoden 2018 elokuussa.

liikenneonnettomuudet
Auton tuulilasi säröillä.
Kuolemaan johtaneista onnettomuuksista 12 ajettiin henkilöautolla ja viisi moottoripyörällä.Henrietta Hassinen / Yle

Tieliikenteessä kuoli yhteensä 23 ihmistä elokuussa, Tilastokeskus ilmoittaa. Surmansa saaneista 17 oli miehiä ja kuusi naisia.

Kuolemaan johtaneista onnettomuuksista 12 ajettiin henkilöautolla ja viisi moottoripyörällä. Lisäksi onnettomuuksissa kuoli yksi jalankulkija, kaksi polkupyöräilijää ja kolme muuta tienkäyttäjää.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui elokuussa 422 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Kuolleiden lisäksi niissä loukkaantui 507 ihmistä. Kuolleita oli kaksi enemmän ja loukkaantuneita 36 vähemmän kuin vuoden 2018 elokuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Valtaosa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista ajettiin moottoriajoneuvoilla

Tammi-elokuussa tapahtui Tilastokeskuksen mukaan kaikkiaan 2 595 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Yhteensä 145 kuoli ja 3 298 ihmistä loukkaantui. Tämä on kuusi kuollutta enemmän ja 283 loukkaantunutta vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Valtaosa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista ajettiin moottoriajoneuvoilla: 84 henkilöautolla, 20 moottoripyörällä, kuusi pakettiautolla, kolme kuorma-autolla ja kaksi mopolla.

Lisäksi 15 polkupyöräilijää, yhdeksän jalankulkijaa ja kuusi muuta tienkäyttäjää sai surmansa.