Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin lukeutuva Live Entertainment Finland asetettu konkurssiin

Käräjäoikeus hylkäsi tapahtumajärjestäjän yrityssaneeraushakemuksen.

konkurssi
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus asetti Live Entertainment Finlandin konkurssiin.Johan Gullmets / Yle

Tapahtumajärjestäjä Live Entertainment Finland on asetettu konkurssiin. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi yhtiön yrityssaneeraushakemuksen maanantaina antamassaan päätöksessä.

Käräjäoikeus hylkäsi myös konkurssimenettelyn lykkäystä koskevan hakemuksen ja asetti Live Entertainment Finlandin konkurssiin tästä päivästä lähtien.

Yhtiön mukaan jo sovitut konsertit toteutuvat suunnitelmien mukaisesti. Niitä ovat Maggie Reillyn ja Rival Sons -yhtyeen keikat syyskuussa Helsingissä sekä Hector & His Power Band -kiertue marras-joulukuussa. Yhtiö perui jo aiemmin Material Girl -musikaalikiertueen huonon lipunmyynnin takia.

Eastway Live nimellä tunnettu Live Entertainment Finland hakeutui yrityssaneeraukseen maaliskuussa pian sen jälkeen, kun verohallinto oli hakenut yritystä konkurssiin. Taloussanomat kertoi helmikuussa, että verottajalla on yhtiöltä saatavia yhteensä noin 660 000 euroa.

Yrityssaneeraushakemuksensa yhteydessä Live Entertainment Finland kertoi, että suurin velkojataho on yhtiön omistaja itse yksityishenkilönä sekä muiden yhtiöidensä kautta. Yrityssaneeraukseen hakeutuminen on keino pystyä jatkamaan yhtiön toimintaa normaalisti tulevaisuudessa.

Konkurssissa puolestaan pyritään muuntamaan velallisen omaisuus rahaksi ja jakamaan se velkojille.

klo 11.46: Lisätty tiedot toteutuvista konserteista ja perutusta musikaalikiertueesta.

klo 12.25: Poistettu väärä kuva ja vaihdettu tilalle kuva Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta.

Lue lisää:

Suomen suurimpiin lukeutuva tapahtumajärjestäjä hakeutumassa yrityssaneeraukseen