Afganistanissa tuhoisa päivä: Jopa 50 ihmistä on kuollut kahdessa erillisessä iskussa

Amerikkalaisten ilmaisku osui viljelmille, itsemurhapommi räjähti sairaalan lähellä.

Afganistan
Afganistanin turvallisuusviranomainen tutkii itsemurhapommin paikkaa
Levottomuudet Afganistanissa kasvavat presidentinvaalien alla. Viimeksi tiistaina miltei 30 ihmistä sai surmansa itsemurhaiskussa.Hedayatullah Amid / EPA

Ainakin 30 siviiliä on kuollut ja 40 loukkaantunut ilmaiskussa Itä-Afganistanissa.

Iskun oli alun perin tarkoitus osua isis-taistelijoiden piilopaikkaan, mutta se osuikin pinjansiemenviljelmälle. Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvaltain Afganistanin joukkojen tiedottaja, eversti Sonny Leggett myöntää amerikkalaisten olleen drooni-iskun takana, isku tehtiin afganistanin turvallisuusjoukkojen operaation tueksi.

Lisäksi Etelä-Afganistanissa 20 ihmistä on kuollut pommiräjähdyksessä lähellä paikallista sairaalaa. Pommi oli uutistoimistojen kuorma-autossa, ja se tuhosi myös sairaalarakennusta. Iskussa haavoittui viranomaistietojen mukaan 90 henkilöä.

Taliban on ilmoittanut olevansa sairaalaiskun takana. Talibanin tekemät iskut ovat jatkuneet miltei päivittäin siitä lähtien, kun rauhanneuvottelut Yhdysvaltain kanssa menivät jäihin aiemmin tässä kuussa.

Viimeksi tiistaina itsemurhaiskuissa pääkaupungissa Kabulissa ja pohjoisessa Parwanin maakunnassa kuoli lähes 30 ihmistä.

Väkivalta ja iskut ovat lisääntyneet Afganistanissa vaalien alla. Presidentinvaalit pidetään 28.9.

Lue lisää:

Vaalit lähestyvät, väkivalta lisääntyy Afganistanissa – isku presidentin kampanjatilaisuuteen

Juttua täsmennetty klo 20.19: siviilejä tappanut operaatio oli afgaanijoukkojen, mutta itse ilmaisku oli amerikkalaisten toimeenpanema.

Lähteet: Reuters, AP