JHL arvostelee Raumaa ulkoistamissuunnitelman salailusta – ulkoistus uhkaa 300:aa ruoka- ja puhtauspalvelujen työntekijää

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL vaatii avointa keskustelua muutosten syistä ja työehdoista.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL)
JHL:n logo talon seinässä
JHL vaatii avointa keskustelua Rauman kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelujen ulkoistusaikeista.Mesut Turan / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL arvostelee kovin sanoin Rauman kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelujen ulkoistusaikeita. Liiton mielestä jättiulkoistuksia on valmisteltu salaisesti.

Kannanotossaan liitto vaatii avointa keskustelua muutosten syistä ja tulevista työehdoista. JHL:n Satakunnan aluepäällikkö Seija Johansson kummastelee, että Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelman ohjausryhmän jäseniä on kielletty puhumasta tulevista muutoksista kenellekään.

– Onko tämä suuntaus, jolla kunnat tulevaisuudessa vievät suunnitelmiaan läpi, aluepäällikkö Johansson kysyy.

Liiton toimialajohtaja Håkan Ekström vieraili torstaina Raumalla Nanun keskuskeittiössä tutustumassa tilanteeseen. Liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine puolestaan aikoo osallistua ulkoistamisia vastustavaan toritapahtumaan lokakuussa.

Osa Rauman säästökampanjaa

Ulkoistussuunnitelma koskee lähes 300:aa työntekijää. JHL:n mukaan siinä ei ole otettu huomioon kaikkia kustannuksiin ja palveluiden laatuun vaikuttavia tekijöitä. Liitto painottaa, että ulkoistaminen ei saa heikentää työntekijöiden työehtoja.

– Halvemmat ruoka- ja puhtauspalvelut tarkoittavat palkkatasosta ja muista työsuhteen eduista tinkimistä. Ei ole reilua, että pienipalkkaisten ammattilaisten elantoa kurjistetaan, sanoo toimialajohtaja Ekström.

Ulkoistussuunnitelma kuuluu Rauman talouden tasapainottamispakettiin. Rauman kaupunginvaltuusto päättää mahdollisesta ulkoistamisesta marraskuussa.