Hyppää sisältöön

Kajaanilainen, eivätkö katuvalot toimi? Tee niistä ilmoitus – "Ei ole enää tätä aikaa, että huoltoyritykset kiertävät katsomassa niitä"

Kajaanissa ei enää kierretä kaupunginosissa tarkastamassa ovatko katuvalot ehjinä.

Kuvituskuva pimeästä tienristeyksestä Kajaanissa. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Kajaanissa kaupunkilaiset ovat ihmetelleet Sotkamontien ja Vienankadun risteyksen turvattomuutta. Kaupungin insinöörin Matti Nousiaisen mukaan risteyksen katuvalot ovat olleet pimeinä jo useamman viikon.

– Katuvalot on jouduttu sulkemaan risteykseen valmistuvien liikennevalojen vuoksi. Olen pahoillani, että asiasta ei tiedotettu kaupunkilaisille. Väliaikaisilla kytkennöillä valot on saatu taas toimimaan pimeällä normaalisti.

Kaupungissa on parhaillaan käynnissä iso urakka, jonka aikana 8500 katulamppua vaihdetaan led-valoihin.

– Sen vuoksi valot eivät ole pimeänä, sanoo Kajaanin huoltokeskus Oy:n työnjohtaja Tommi Karppinen.

Karppisen mukaan kaupungissa on ollut myös valopylväiden välisiä kaapelivikoja. Ne hoidetaan kuntoon arkisin mahdollisimman nopeasti.

– Emme kulje enää tarkastamassa pimeän aikaan toimivatko jonkun kaupunginosan katuvalot vai eivätkö toimi. Meillä oli kaupungin kanssa siitä määräaikainen sopimus, mutta se päättyi viime keväänä ja sitä ei ole jatkettu.

"Poistamme päivystystyönä esimerkiksi kolaripylväät"

Aikaisemmin Kajaanin kaupunginosiin tehtiin kerran kuussa katulamppujen valvontakierroksia, samalla korjattiin rikkinäiset lamput.

– Nyt minun tietojen mukaan siellä ei kierrä kukaan, Tommi Karppinen kertoo.

– Poistamme päivystystyönä esimerkiksi kolaripylväät. Jos meille tulee ilmoitus asukkaalta huonosta katuvalaistuksesta, niin sen korjaaminen aloitetaan seuraavana arkipäivänä, sanoo Tommi Karppinen.

Toimimattomista katuvaloista ilmoittaminen on kaupunkilaisten vastuulla. Kajaanin kaupungin insinööri Matti Nousiainen toivoo, että toimimattomista lampuista tehtäisiin ilmoitus palautepalvelun kautta.

– Se ei ole enää tätä aikaa, että huoltoyritykset kiertävät katsomassa esimerkiksi päivisin, että palavatko katuvalot.

– Ennen laitettiin valot päivisin päälle ja katsottiin, että toimivatko valot tai, että onko palaneita lamppuja välissä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti?Lataa se tästä!