Kansanedustaja Juha Mäenpään kotitalon tulipalo sai ilmeisesti alkunsa keittiöstä

Ilmajokelainen kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) toivoo, että tilannetta saadaan selvitellä perhepiirissä.

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) sai tiedon tulipalosta ollessaan matkoilla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) vastaa puhelimeen Moskovan lentokentällä. Hän on palaamassa kotiin Ilmajoelle Kazakstanista, missä oli seuraamassa poikansa ottelua MM-paineissa.

Mäenpää kertoo aikaistaneensa kotiinpaluutaan perheen kotitalossa tapahtuneen tulipalon vuoksi. Puolitoistakerroksinen omakotitalo vaurioitui keskiviikkoiltana tulipalossa Ilmajoella. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on saanut alkunsa keittiöstä ja kyseessä on ollut liedellä tapahtunut rasvapalo, joka on edennyt liesituulettimen poistohormiin.

– Ikävältä tuntuu olla reissussa ja kotoa tulee tuollainen ilmoitus. Kyllä minun oli pakko aikaistaa, että pääsen itse näkemään, mitä siellä on tapahtunut, Mäenpää sanoo.

Mäenpää sai tiedon tulipalosta keskiviikkoiltana ja pian perään soittelivat myös ensimmäiset toimittajat. Hän ei vielä tiedä, onko kotitalo asuinkelpoinen. Pelastuslaitosta Mäenpää kiittelee nopeasta toiminnasta.

Mäenpää toivoo, että perhe saisi selvitellä nyt tilannetta rauhassa.

– Ajattelin, että on parasta, jos tämän verran nyt avaa asiaa, niin se jää sivuun sitten uutisoinnista. Se on meidän koti ja haluamme pitää sen omanamme. Jos tätä nyt vatvotaan tämän päivän aikana, mitä vatvotaan.

Lue lisää: