Suomussalmen uuden koulun rakentaminen alkaa kesällä – "Hyvää kannattaa odottaa"

Vanhan koulun purkaminen voi alkaa jo tänä vuonna.

koulut
Suomussalmella sijaitseva Ruukinkankaan koulu.
Ruukinkankaan vanhan koulu puretaan, kunhan uusi koulu on valmis. Arkistokuva. Tiia Korhonen / Yle

Suomussalmen uuden koulun rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi kesänä.

Uusi 400 oppilaan koulu nousee Ruukinkankaalle purettavan koulun pihapiiriin. Vanhan koulun purkutyöt alkavat mahdollisesti jo tänä vuonna. Ensin puretaan F-, G- ja H-raput, jotka ovat olleet kylmillään jo vuoden verran. Uuden koulun valmistuttua vanha koulu ajetaan maan tasalle.

Koulun suunnittelussa ovat olleet mukana koulun oppilaat ja opettajat, ruoka- ja siivoushuolto sekä tekninen kunnossapito. Käyttäjien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon aina kalustusta myöten.

– On tosi tärkeää, että käyttäjät ovat mukana suunnittelussa jo alusta asti, Ruukinkankaan koulun rehtori Heli Manninen sanoo.

Uudessa koulussa tulee olemaan paljon muokattavia tiloja sekä yhteiskäyttötiloja.

– Nykyään koulun pitää olla monipuolinen ja monikäyttöinen. Välillä pitää pystyä tekemään töitä pienissä ryhmissä, välillä suurissa. Tilojen pitää soveltua myös iltakäyttöön, Manninen sanoo.

Ruukin koulu on toiminut väistötiloissa jo vuoden. Oppilaat pääsevät uuteen kouluun syksyllä 2022. Lukio siirtyy uuteen kouluun vuonna 2025.

– Odotamme innolla. Vaikka pitää vielä vuosia odottaa, on tärkeää, että koulu rakennetaan hyvin ja huolella, ettei nopeasta rakentamisesta tule hankaluuksia. Hyvää kannattaa odottaa, Manninen sanoo.

Uuden koulun hintalappu on noin 16 miljoonaa euroa. Kouluhankkeen rahoitussuunnitelma tarkentuu myöhemmin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)