Geenilääkkeitä valmistava kuopiolaisyritys sai kansainvälistymispalkinnon

Kuopion alueen kauppakamari valitsi yksimielisesti Finvectorin Kunnian Kukko -palkinnon saajaksi.

Kuopio
Kuvassa Finvectorin toimitusjohtaja Timo Ristola.
Kuvassa Finvectorin toimitusjohtaja Timo Ristola. Akseli Muraja

Kuopiolainen geenilääkkeitä valmistava Finvector on saanut tunnustusta. Kuopion alueen kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta valitsi yksimielisesti yrityksen Kunnian Kukko -palkinnon saajaksi.

Perusteluissa kiinnitettiin huomiota etenkin yrityksen poikkeuksellisen merkittäviin kasvumahdollisuuksiin sekä yrityksen työyhteisön osaamiseen, joka on kansainvälistä kärkeä.

Yle teki jutun yrityksen valmistamassa syöpälääkkeestä toukokuussa.

Lue myös: Kuopiossa valmistetaan uutta syöpälääkettä, jolle on kova kysyntä Yhdysvalloissa: "Tämähän on sellainen lääke, ettei se saa koskaan loppua hyllystä"

Kunnian Kukko -palkinto jaettiin paikallisille yrityksille aiemmin 1980–90-luvuilla. Tänään torstaina Puikkarissa Kuopiossa järjestetty kansainväliseen kauppaan ja kasvuun keskittyvä Sawosta Maailmalle -tapahtuma koettiin hyväksi paikaksi elvyttää kiertopalkintoperinne, kerrotaan Kuopion alueen kauppakamarin tiedotteessa.

Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustusta yrityksille, joiden vienti- tai kansainvälinen liiketoiminta on erityisen ansioitunutta sekä kannustaa alueen yrityksiä kansainväliseen kasvuun.