Hoitajat marssivat ulos sairaalasta – Kuopiossa vastustetaan suunniteltuja irtisanomisia

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri hakee säästöjä jopa 250 työntekijän vähentämisellä.

Ulosmarssi
Hoitajat vastustavat sairaanhoitopiirin suunnittelemia irtisanomisia.
Hoitajat vastustavat sairaanhoitopiirin suunnittelemia irtisanomisia.Antti Karhunen / Yle

Kuopion yliopistollisen sairaalan pääovilla nähtiin iltapäivällä hoitajien ulosmarssi. Hoitajat poistuivat työpaikaltaan puoleksi tunniksi.

Ulosmarssilla vastustettiin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin suunnittelemia säästötoimia. Vuoden alusta lähtien käydyissä yt-neuvotteluissa on kerrottu jopa 250 työntekijän irtisanomistarpeesta.

Tehyn Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ammattiosaston puheenjohtaja Sirpa Humaloja sanoo, että työntekijät ymmärtävät ulosmarssista huolimatta tiukan taloudellisen tilanteen. Hänen mukaansa henkilöstöstä säästäminen ei voi kuitenkaan olla ensisijainen tavoite.

– Asioita pitää tarkastella sairaalan arjen kannalta. Henkilöstöä ei ole riittävästi, kertoo Humaloja.

Tehyn Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ammattiosaston puheenjohtaja Sirpa Humaloja
Tehyn Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ammattiosaston puheenjohtaja Sirpa Humaloja on huolissaan hoitajien määrästä jo nykyisellään. Uhkana on jopa 250 työntekijän irtisanominen.Antti Karhunen / Yle

Työtaistelutoimien taustalla ovat Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super. Ammattijärjestöjen Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin osastot julistivat ulosmarssin yhteydessä viikon kestävän ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

– Kielto kertoo sen, on aikaisemminkin kertonut, että henkilöstöä on liian vähän, Humaloja sanoo.

Kuntatyönantajien mukaan ulosmarssissa on kyse laittomasta työtaistelutoimesta.

– Työtaistelu on työtaistelu, Humaloja vastaa.

Päätökset tehdään loppuvuoden aikana

KYSin henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen seurasi ulosmarssia sairaalan pihalla. Hänen mukaansa ulosmarssi tuli työantajapuolelle aivan puskista.

Työnantaja aikoo kuunnella hoitajien huolta esimerkiksi organisaatiouudistuksen onnistumisesta.

– Organisaatiouudistuksen tarkastelua tullaan varmasti tekemään syksyn aikana, ja arvioidaan, onko siinä onnistuttu, Niemeläinen kertoo.

Niemeläisen mukaan henkilöstön vaihtuvuus on isossa sairaalassa vuositasolla noin 250 työntekijää, ja irtisanomiset tulevat olemaan viimesijainen keino.

– Meillä on eläköityviä paljon ja muuta vaihtuvuutta. Voidaan tehdä erilaisia tehtävänjärjestelyjä. Henkilöstön väheneminen tehdään työn tekemisen vähenemisen kautta, Niemeläinen sanoo.

Hoitajat vastustavat sairaanhoitopiirin suunnittelemia irtisanomisia.
"Miten käy hoidon laadun, jos henkilöstöä liian vähän?" kysytään mielenilmaukseen osallistuvan kyltissä.Antti Karhunen / Yle

Aiheesta aiemmin:

Ammattijärjestöjen ulosmarssi sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto KYSissä: henkilökunta vastustaa irtisanomissuunnitelmia

Kuopion yliopistollisen sairaalan yt-neuvotteluissa uusi käänne – saattaa vähentää 250 työntekijää