Herätys: Poliisi iskee rikoshyötyyn, Googlen toimitusjohtaja tapaa Rinteen ja syksy näyttää merkkejään

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Sadan euron seteleitä
Jyrki Lyytikkä / Yle

Huumeita, viinaa, autoja ja rahaa – Poliisi iskee kaikkeen mahdolliseen, mutta rikoshyödyksi kelpaa vain käteinen ja rahanarvoinen omaisuus

Poliisi on satsannut viime vuosina rikoshyödyn keräämiseen tutkintojen yhteydessä. Viime vuonna poliisi sai noin 36,5 miljoonaa euroa rikoshyötyä. Poliisin tilastoissa rikoshyöty tarkoittaa rikoksella aikaan saatua taloudellista hyötyä tai vahinkoa. Rikoshyötynä voidaan ottaa epäillyltä käteistä rahaa tai omaisuutta, joka on muunnettavissa rahaksi.

Googlen toimitusjohtaja tapaa Antti Rinteen Helsingissä – Yle seuraa lehdistötilaisuutta

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai
Googlen toimitusjohtaja Sundar PichaiClemens Bilan / EPA

Tätä ei olisi moni arvannut: Internet-jätti Googlen toimitusjohtaja pitää lehdistötilaisuuden Suomen pääministerin kanssa. Seuraa tilaisuutta Suorana Areenasta Ylen verkkosivuilta kello 10.10 alkaen. Pichai kertoi blogissaan Googlen tehneen historian suurimmat uusiutuvan energian kaupat. Jo nyt voit lukea henkilökuvan Intian Chennaissa syntyneestä Sundar Pichaista, jolla oli jo lapsena ilmiömäinen numeromuisti.

Miten Saksa aikoo torjua ilmastonmuutosta? Toimenpideohjelma julki tänään

Saksan on määrä luopua rusko- ja kivihiilen käytöstä vuoteen 2038 mennessä osana päästövähennystavoitteita. Ruskohiilivoimala kuvattuna Saksan Bergheimissä vuonna 2018.
Saksan on määrä luopua rusko- ja kivihiilen käytöstä vuoteen 2038 mennessä osana päästövähennystavoitteita. Ruskohiilivoimala kuvattuna Saksan Bergheimissä vuonna 2018.Sascha Steinbach / EPA

Saksan hallitus julkistaa tänään miljardien eurojen arvoisen paketin, jolla se aikoo lähivuosina saavuttaa ilmastotavoitteensa. Samoin tänään järjestetään suurmielenosoituksia ilmastonmuutosta vastaan. Ylen kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen tapasi berliiniläisen kauppiaan, joka aikoo tänään pitää liikkeensä kiinni ja osallistua mielenosoitukseen kaupungin keskustassa, yhdessä lähes parinsadan työntekijänsä kanssa.

Syksy näyttää merkkejään, pakkasta monin paikoin ja välillä sataa

Sääennuste perjantaille 20. syyskuuta.
Sääennuste perjantaille 20. syyskuuta. Yle

Perjantaiyö on kylmä, pakkasta tai hallaa esiintyy suurimmassa osassa maata. Aamu on monin paikoin aurinkoinen, mutta päivällä pilvisyys lisääntyy. Idässä ja pohjoisessa tulee paikoin sadekuuroja. Lapissa kuurot tulevat räntänä. Illalla tai viimeistään yöllä lännestä saapuu sateita maan länsiosaan. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta täältä.