1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläimet

Koiratarha Kulkurin uudet tilat työn alla – "Hitaasti mutta varmasti edetään"

Kesän aikana on saatu tehtyä koirakoppeja ja piha-aluetta on päästy kunnostamaan.

Koiratarha Kulkuri toimii monen kunnan löytöeläinten talteenottopaikkana. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Koiratarha Kulkurin uusia tiloja laitetaan parhaillaan kuntoon Maalahdessa. Kesän aikana on rakennettu uusia koirankoppeja. Koppeja on nyt kuusi, ja niiden teossa on ollut paljon apukäsiä, kertoo tarhan omistaja Niina Männistö.

– Meillä on ollut useammat talkoot. Yhteensä noin 20-30 henkilöä on ollut talkoissa, iloitsee Männistö.

Kopit ovat enää pientä viimeistelyä vaille valmiit. Kesällä päästiin aloittamaan myös pihatöitä. Tavoitteena on, että pihatyöt ovat valmiit ennen pakkasten tuloa, jolloin töitä päästään jatkamaan sisätiloissa.

Lisäksi Vaasan tarhalta siirretään syksyn aikana koiraparakit Maalahteen , ja niitä ryhdytään muokkamaan uuteen uskoon. Kissaparakki Maalahdessa jo on.

– Hitaasti mutta varmasti tässä edetään, ja aina kun saadaan yksi homma tehtyä, niin sitten jatketaan seuraaviin, kertoo Männistö.

Muutto tehdään pikkuhiljaa

Tarhan varsinainen muutto Vaasasta Maalahteen menee ainakin ensi vuoden puolelle. Männistö arvelee, että eläimiä ei vielä tämän vuoden puolella siirretä Maalahteen.

Muutto tapahtuu eläinten osalta joka tapauksessa pikkuhiljaa. Käytännössä muutto pääsee alkamaan sitten kun sisätilat ovat valmiit.

Kaikkia eläimiä ei kuitenkaan voida siirtää yhtä aikaa uuteen paikkaan, vaan muutama eläin kerrallaan muuttaa.

– Sehän tässä on tietenkin yksi haaste, että ei voi noin vain muuttaa, koska eläimiä on paljon. Niiden hoito ja elämä täytyy pitää mahdollisimman samanlaisena, kertoo Männistö.

Nykyinen tarha Vaasassa toimii normaalisti niin kauan kunnes Maalahden tilat ovat valmiit.

Aiheesta aiemmin:

Koiratarha Kulkuri on onnellinen rahoituskampanjan onnistumisesta –"Aivan mahtava tulos"