1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Aamuliikenteessä useita onnettomuuksia eri puolilla Suomea – poliisi kehottaa varovaisuuteen, sillä tiet voivat olla liukkaita

9-tiellä Suonenjoella pikkubussi suistui tieltä ja yksi kyydissä olleista loukkaantui pelastuslaitoksen mukaan vakavasti.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen liikenteessä aamupakkasten vuoksi. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Minna Almark

Pohjois- ja Etelä-Savon tieliikenteessä sattui perjantaiaamuna useita onnettomuuksia, ja Itä-Suomen poliisi kehottaa autoilijoita erityiseen varovaisuuteen tien pintojen liukkauden vuoksi.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin hieman ennen aamuseitsemää, että Pohjois- ja Etelä-Savon alueella tuli noin puolen tunnin sisään tietoon neljä liikenneonnettomuutta.

Vakavin onnettomuus sattui aamukuuden jälkeen 9-tiellä Suonenjoella Lyytilänmäen kohdalla, kun pikkubussin kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan. Auto suistui tieltä ja pyörähti katon kautta ympäri ojaan.

Kyydissä oli pelastuslaitoksen mukaan kolme ukrainalaista henkilöä, joista yksi loukkaantui vakavasti. Päivystävä palomestari Eerik Pudas kertoo, että kaikki osalliset olivat aikuisia. Vakavasti loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon, ja kaksi muuta tarkastettiin paikan päällä.

Putaan mukaan onnettomuuden syytä selvitetään. Pelastuslaitoksen arvion mukaan tien pinta oli onnettomuuden aikaan osittain jäinen ja kuuran peitossa, mikä on saattanut aiheuttaa onnettomuuden.

5-tiellä Joroisissa sattui myös ulosajo. Autossa oli kuljettaja, joka ei loukkaantunut. Kuopion Muuruvedellä kolaroivat henkilöauto ja rekka ja myös Vieremällä ilmoitettiin liikenneonnettomuudesta. Näissä tilanteissa ei ole tiedossa ainakaan vakavia loukkaantumisia.

Lisäksi jäinen Nelostie on aiheuttanut ongelmia autoilijoille. Noin puoli kahdeksan aikaan aamulla pienoisbussi ajoi Nelostieltä ulos Joutsassa Keski-Suomessa. Kyydissä oli kuusi ihmistä, joista neljä kuljetettiin sairaalahoitoon.

Poliisi kehottaa autoilijoita varautumaan jatkossakin siihen, että lämpötila saattaa laskea aamuisin jopa pakkasen puolelle. Liukkautta voi olla muun muassa silloilla ja alavilla paikoilla.