1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomussalmen Taiteiden yö tänä vuonna ennätyssuuri – tapahtumia moottorisahaveistosta ulkoilmaleffaan

Suomussalmen Taiteiden yössä on useita kymmeniä pieniä tapahtumia.

Taiteiden yö
Läheltä
Yle

Tänä iltana järjestettävä Taiteiden yö tuo Suomussalmen keskustaan kymmeniä erilaisia esityksiä, virikkeitä ja menomestoja. Pieniä tapahtumia on aina lasten diskosta, kirjallisuusvisaan, katukaraokeen ja musiikkiesityksiin. Tapahtuma ei koskaan ole ollut näin suuri.

– Tämä on kaikkien suomussalmelaisten yhteinen tapahtuma ja siksi päätimme, että otetaan mukaan kaikki, jotka haluaa lähteä tekemään. Ei ole niin pientä juttua, ettei pääsisi mukaan ohjelmaan. Nyt on suomussalmelaista tekemistä esille mahdollisimman kattavasti suomussalmelaista tekemistä ja osaamista, sanoo kulttuurituottaja Joni Kinnunen.

Kinnunen tituleeraa Taiteiden yötä kunnan vuoden suurimmaksi ulkoilmatapahtumaksi, jossa on varovaisten arvioiden mukaan käynyt viime vuosina noin 700 henkeä vuosittain. Ruuhkista ei silti tarvitse huolehtia.

– Ohjelmassa on paljon päällekkäisyyksiä ja muutenkin ihmiset valitsevat juuri ne itseä kiinnostavat jutut, eivätkä kaikki keräänny yhteen paikkaan.

Suomussalmella Taiteiden yö heräteltiin henkiin vuonna 2015, jonka jälkeen tapahtuma on järjestetty vuosittain.

– Joka vuosi mukaan on lähtenyt ihmisiä vauvasta vaariin ja ihmiset ovat hyvillä mielin tavanneet toisiaan.

Taiteiden yön vuoksi myös osa kauppakatua suljetaan kello 15-22 väliseksi ajaksi. Suljetulla alueella on tapahtuman aikaan muun muassa erilaisia ruokakojuja ja esiintymislava.

– Esiintymislavalla nähdään muun muassa Suomussalmen Talentti-kisa. Ruokakojukin on venäläistä, italialaista ja thairuokaa, Kinnunen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi