AC Oulu taistelee sarjapaikastaan Ykkösessä – "Onhan tämä erikoinen tilanne"

Oululaiset ovat kolme pistettä putoajapaikan yläpuolella, kun sarjaa on jäljellä neljä ottelua.

AC Oulu
AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen 18.9.2019
Päävalmentaja Rauno Ojanen luottaa AC Oulun tekemiseen.Paulus Markkula / Yle

AC Oulun kausi on ollut Ykkösessä melkoinen tuskien taival. Valmentajan vaihto kesken kauden ei ole tuonut odotettua menestystä ja voittaminen Raatissa tuntuu mahdottomalta.

Edellinen kotivoitto Raatista on 27.10.2018, kun JJK kaatui maalein 3–0. Sarjassa pysyminen kaipaisi kotivoittoa, varsinkin kun kotijoukkueen vieraaksi saapuu 28. syyskuuta tällä hetkellä putoajan paikalla majaileva MYPA.

Syitä huonoon menestykseen on etsitty pitkin kautta. Päävalmentaja Rauno Ojasen mukaan syitä on monia, joista suurimpina Valkeakosken Haka ja TPS, joiden perässä joukkue ei pysynyt nousukamppailussa.

– Olemme menneet myös talous edellä. Muutamasta pelaajasta on luovuttu. Joskus kaudet ovat hankalia ja kaikki menee pieleen. Nyt voi sanoa että, kaikki on mennyt pieleen, kiteyttää päävalmentaja Ojanen.

Usko sarjapaikan säilymisestä pitää

AC Ouluun kaksivuotisella sopimuksella kesken kauden palannut hyökkääjä Juho Mäkelä ei luovuta.

– Henki joukkueen sisällä ja tekeminen on edelleen hyvällä tasolla. Ikävä kyllä se ei ole näkynyt tuloksessa. Meillä on edelleen kova halu näyttää, että olemme parempi joukkue kuin mitä tulos näyttää, kertoo Mäkelä.

Mäkelä uskoo edelleen , että sarjapaikka pidetään ja pelit jatkuvat ensi kaudella Ykkösessä.

– Tilanne on yllättävän hämmentävä. Lähdimme kauteen yhtenä sarjanousijaehdokkaana. Nyt taistellaan sarjapaikasta. Onhan tämä erikoinen tilanne, myöntää Mäkelä.

Ykkösestä putoaa yksi joukkue. MYPA, TPV, AC Kajaani ja AC Oulu ovat kolmen pisteen sisällä, kun sarjaa on jäljellä neljä kerrosta. Päävalmentaja Rauno Ojanen luottaa omiinsa, jotta sarjapaikka säilyisi.

– Meillä on sarjatilanteesta huolimatta suunta ylöspäin. Joku muu noista joukkueista tipahtaa kuin me, uskoo Ojanen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)