1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. näytelmät

Musikaalinäytelmä Laila löi läpi jo ennakkoon – 65 prosenttia lipuista myyty ennen ensi-iltaa

Näytelmässä ei mässäillä elämän varjopuolilla, mutta niitä ei myöskään piilotella.

näytelmät
Laila-näytelmän näyteleiljöitä lavalla.
Kajaanin kaupunginteatterin Laila-musiikkinäytelmässä nähdään upeita pukuja ja kuullaan paljon musiikkia. Ia Samoil

Laila Kinnusen elämästä kertova musiikkinäytelmä on herättänyt suurta kiinnostusta jo ennakkoon. Lauantaina ensi-iltansa saavalla näytelmällä on yhteensä jopa 48 esitystä, ja jo tässä vaiheessa jo 65 prosenttia lipuista on myyty.

Näytelmään on myös panostettu reilusti: lavalla nähdään muun muassa viisihenkinen korkean tason bändi ja puvustuksessa on mukana aitoja 60-luvun pukuja.

– Meillä on ihan superhieno bändi ja kerrankin on päästy käyttämään Kajaanin kaupunginteatterin pukuvarastoa hienosti hyväksi. Osa puvuista oli niin huonossa kunnossa, että ne on jopa ommeltu uusiksi tätä varten, ohjaaja Heta Haanperä sanoo.

Seppo Parkkisen käsikirjoittamassa näytelmässä käsitellään Laila Kinnusen nousua tähdeksi. Kinnunen nousi tähdeksi 60-luvulla ja tuli tutuksi musiikkinsa lisäksi myös elokuvista ja televisiosta.

– Häntä revittiin joka paikkaan. Näen, että hänellä homma karkasi käsistä vähän samalla lailla kuin nykyään sometähdillä, Haanperä sanoo.

Laila Kinnunen oli aikansa supertähti, mutta elämää varjosti myös alkoholi. Haanperän mukaan elämän varjopuolilla ei näytelmässä revitellä, mutta niitä ei myöskään piilotella.

– Me ollaan ajateltu, että se on hirveän tuttua materiaalia ihmisille. Asialla ei mässäillä, mutta kyllä sekin on tarinassa läsnä, Haanperä sanoo.

Kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen on ennakkoinnostukseen erittäin tyytyväinen. Kinnusen mukaan kyseessä ei ole laskelmoitu tilanne, jossa näytelmä olisi valittu taloudellisen tilanteen takia.

– Jos teatterin tekemistä tekee pelkästään taloustilanteen takia, on sama laittaa pillit pussiin. Onhan se tärkeää, että liput menee hyvin kaupaksi, Helka-Maria Kinnunen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi