Ammattikampukselle iso remontti – kustannusarvio tuplaantui

Hyvinvointialojen opetukseen kunnostetaan ammattikampukselle Närvilänkadulle 4,5 miljoonalla eurolla, lisäksi ammattikampuksella on käynnistymässä toinen remontti.

koulutuskeskukset
Kuvassa kaksi tyhjillään olevaa luokkaa koulurakennuksessa.
Kaksi luokkaa otettiin pois käytöstä loppukeväällä Kokkolan ammattikampuksella sisäilmaongelmien takia.Ville Viitamäki / Yle

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän hallitus hyväksyi eilen hyvinvointikampuksen remontin tuplaantuneet kustannukset.

Koulutusyhtymä siirtää hyvinvointialojen eli muun muassa lähihoitajien ja parturi-kampaajien koulutuksen Terveystieltä ammattikampukselle parin vuoden päästä.

Alun perin uskottiin, että ammattikampuksella selvitään kahden miljoonan remontilla, mutta kustannusarvio on paisunut 4,5 miljoonaan euroon. Tilatarve kasvoi suunnittelun edetessä, olemassa olevat tilat Närvilänkadulla vaativat myös luultua perusteellisemman remontin. Peruskorjaus aiotaan käynnistää jo tänä syksynä.

Hallitus hyväksyi myös yli 800 000 euroa toimisto- hakupalvelutilojen peruskorjaukseen, nämä tilat peruskorjattiin viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Nyt kuitenkin henkilökunnan ja opiskelijoiden tilatarpeet ovat muuttuneet. Rakennuksen vanhan, 1961 rakennetun osan puolella työskentelevistä henkilöistä osa on kokenut sisäilmasta johtuvia ongelmia.