Liike Nytistä tulee puolue – kannattajakortit toimitettu oikeusministeriöön

Kansanedustaja Harry Harkimon luotsaama Liike Nyt pyörsi alkuperäisen päätöksensä toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Liike Nyt
Liike Nyt -yhdistyksen Harry Harkimo luovutti 5 000 kannattajakorttia oikeusministeriöön Helsingissä perjantaina 20. syyskuuta.
Liike Nyt -yhdistyksen Harry Harkimo luovutti 5 000 kannattajakorttia oikeusministeriöön Helsingissä perjantaina 20. syyskuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Liike Nyt toimitti perjantaina oikeusministeriöön viisi tuhatta kannattajakorttia, mikä tarkoittaa, että siitä tulee puolue.

Alun perin kansanedustaja Harry Hjallis Harkimon johtaman liikkeen oli tarkoitus toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella. Harkimo tuli kuitenkin siihen tulokseen, ettei kotimaan politiikassa pärjää kunnolla ilman puoluetta.

– Kaikki gallupit ja muu on rakennettu niin, että ei pääse esille eikä menesty, jos ei ole puolue, Harkimo pohti keväällä Ylen Ykkösaamussa.

Harkimo jatkoi samalla linjalla perjantaisessa tiedotteessaan:

– Rekisteröitynä puolueena todellinen kannatuksemme muuttuu kaupunginvaltuutettujen ja kansanedustajien paikoiksi, joka ei vaalijärjestelmän vuoksi yhdistyksenä onnistu niin hyvin, Harkimo sanoo.

Päätös puolueeksi rekisteröitymisestä tehtiin kesäkuussa. Harkimo valittiin Liike Nytin riveistä eduskuntaan sen ainoana edustajana kevään vaaleissa.