Poliisiasemalle etsitään uusia tiloja Torniossa – sopivaa rakennusta on haettu jo pari vuotta

Poliisia ei voi sijoittaa mihin tahansa kiinteistöön, sillä esimerkiksi turvalllisuusasiat vaativat rakennukselta paljon.

Tornio
Tornion poliisiaseman etuovi.
Senaatti-kiinteistöt ei aio enää korjauttaa huonokuntoista rakennusta, jossa poliisilaitoksellakin on tilat.Juuso Stoor / Yle

Torniossa on käynnissä uusien tilojen etsiminen poliisiasemalle. Nykyiset tilat ovat vanhat ja huonokuntoiset, eikä valtion kiinteistöliikelaitos Senaatti-kiinteistöt aio niitä enää korjata.

Aikaisemmin suunnitelmissa oli, että poliisi olisi muuttanut virastotalolle, mutta nekin tilat osoittautuivat huonokuntoiseksi. Vaihtoehtoina on löytää poliisille uudet tilat olemassa olevasta rakennuksesta tai uudisrakennuksesta.

Uusia tiloja on tuloksetta etsitty jo pari vuotta. Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkisen mukaan esimerkiksi turvallisuusasiat vaativat rakennukselta paljon. Lisäksi poliisilla on tilaa vaativaa kalustoa ja välineistöä.

– Toimitilan tulee olla myös sellainen, että siellä pystytään takaamaan asiakkaiden yksityisyys, Heikkinen sanoo.

Hän arvioi, että jos Torniossa päädyttäisiin uuden poliisilaitoksen rakentamiseen, veisi prosessi kaikkinensa useamman vuoden.

Heikkisen mukaan Lapissa on useita muitakin huonokuntoisia poliisilaitoksia, jotka pitäisi saada kuntoon. Heikkinen huomauttaa, että edellisen kerran Lappiin on rakennettu uusi poliisilaitos 80-luvulla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa puhelimeesi Ylen Uutisvahti. Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Kotiseudun uutisia kootusti saat tilaamalla Läheltä-nimisen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).