Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvä tutkinta valmis – syyteharkintaan seksuaalinen ahdistelu, kunnianloukkaus ja törkeä kunnianloukkaus

Poliisi sai tutkittavakseen vuoden 2018 itsenäisyyspäivän vastaanoton tapahtumiin liittyen epäillyn seksuaalisen ahdistelun ja epäillyn kunnianloukkauksen. Myös tapauksen uutisointi menee syyteharkintaan.

poliisitutkinta
Lahden kaupungintalo
Poliisi sai vuodenvaihteessa tutkittavakseen kaksi rikosasiaa, jotka liittyivät tapahtumiin kaupungintalon itsenäisyyspäivän vastaanotolla.Sini Ojanperä / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän vastaanoton tapahtumiin liittyvät rikostutkinnat. Poliisi on tutkinut kolmea erillistä rikosasiaa, ja ne on siirretty syyteharkintaan.

Poliisi on tutkinut kahden kaupunginvaltuutetun välistä kontaktia seksuaalisena ahdisteluna. Tapahtumiin liittyvää tiedottamista on tutkittu kunnianloukkauksena.

Tutkinnanjohtaja Markku Vornanen Hämeen poliisista kertoo, että osapuolten näkemykset tapahtumien kulusta itsenäisyyspäivän vastaanotolla eroavat toisistaan.

Tapaukseen liittyvää uutisointia on tutkittu törkeänä kunnianloukkauksena ja päätoimittajarikkomuksena. Vornasen mukaan tutkinta on koskenut yhtä mediaa. Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että tutkinta on koskenut Etelä-Suomen Sanomia.

Kello 15.40 lisätty maininta, että osapuolet ovat kaupunginvaltuutettuja. Lisätty maininta Etelä-Suomen Sanomista.