Venäjällä vankilaan kohun saattelemana tuomittu näyttelijä määrättiin vapaalle odottamaan jatko-oikeudenkäyntiä

Näyttelijä Pavel Ustinov sai alkuviikosta 3,5 vuoden vankilatuomion poliisin vastustamisesta. Hän on valittanut tuomiosta.

Venäjä
Pavel Ustinov.
Näyttelijä Pavel Ustinov kuvattiin oikeuden kuulemisessa Moskovassa.Sergei Fadeichev / AOP

Moskovalainen oikeusistuin on määrännyt maanantaina vankilaan tuomitun näyttelijän Pavel Ustinovin vapautettavaksi. Ustinovin tapaus on nostattanut suuren kohun ja vastalauseryöpyn Venäjällä. Tuomio on synnyttänyt pienen kansanliikkeen Ustinovin tueksi.

Ustinov tuomittiin alkuviikosta 3,5 vuodeksi vankeuteen opposition mielenosoituksessa 3. elokuuta sattuneen tapauksen seurauksena. Oikeuden mukaan Ustinov vastusti kiinniottoa sillä seurauksella, että poliisin olkapää meni sijoiltaan.

Ustinov kiisti syytökset ja hän on valittanut tuomiosta.

Uutistoimistojen mukaan Ustinovin on tarkoitus päästää vapaaksi myöhemmin perjantaina sillä ehdolla, että hän ei poistu Moskovasta.

Tapauksen muutoksenhakuoikeudenkäynnin on määrä alkaa ensi viikolla.

Lue lisää:

Näyttelijät jonottavat Moskovassa osoittaakseen mieltään vankeustuomion saaneen kollegansa puolesta – "Kyse ei ole politiikasta vaan inhimillisistä tunteista"

Venäjällä syyttäjä lievensi kantaansa: poliisin vastustamisesta tuomittu näyttelijä saattaa päästä vapaalle odottamaan jatkokäsittelyä

Mielenosoituspaikalle osuneelle näyttelijälle ankara tuomio Venäjällä – Julkisuuden henkilöt ryhmittyivät tuomitun tueksi: Minä olen Pavel Ustinov

Lähteet: Reuters, AFP