Pirkkalaan suunnitellaan uutta enduroreittiä – talkoot saattavat alkaa jo syksyllä

Lentoaseman pohjoispuolelle suunnitellulla reitillä saa ajaa kaikkina päivinä, myös sunnuntaisin.

enduro
Enduropyöräilijä kukkapellossa
Tällä hetkellä Pirkkalassa on enduroreitti kehätien eteläpuolella. Se on jäämässä uusien rakennusten alle. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Pirkkalaan on tulossa uusi maastoreitti moottoripyörille. Yhdyskuntalautakunta on myöntänyt luvan sitä hakeneelle Kangasalan Moottorikerholle.

Enduropyörien reittiä suunnitellaan lentoaseman pohjoispuolelle. Se kulkisi osin jo olemassa olevilla metsäkoneurilla ja poluilla. Reitti kiertäisi kosteikot ja mahdollisten isojen ojien kohdalle rakennettaisiin sillat.

Vielä reittiä ei ole linjattu tarkasti, sillä Kangasalan Moottorikerho on odottanut lupaa. Luvan jälkeen mahdollinen reitti kartoitetaan kävellen tarkemmin. Reitistä tulee muutaman kilometrin pituinen. Yleensä ne ovat noin viiden kilometriä.

Naapurusto on ollut huolissaan melusta. Reitillä saa ajaa vain tieliikennekelpoisilla ja äänenvaimentimella varustetuilla pyörillä.

Tarvittaessa rataa hallinnoivan Kangasalan Moottorikerhon pitää myös osoittaa melumittauksin, etteivät enimmäistasot ylity. Enimmäistaso on lähimmissä häiriintyvissä kohteissa 55 dB ja mökkeilyalueella 45 dB.

Reitillä ei saa myöskään tehdä peruskorjauksia pyörään. Vain tankkaaminen ja pienet huoltotyöt ovat sallittuja ja nekin huoltomaton päällä. Näin toimitaan muillakin reiteillä.

Alueella saa lupaehtojen mukaan harjoitella arkisin kello 10–20, lauantaisin 10–18 ja sunnuntaisin kello 11–19. Erityisesti sunnuntain ajolupa puhutti lautakunnassa. Päätöksestä äänestettiin.

Tällä hetkellä Pirkkalassa on enduroreitti kehätien eteläpuolella. Se on jäämässä uusien rakennusten alle.

Uusi reitti voi olla ajokunnossa talvella tai viimeistään keväällä. Muita reittejä seuralla on Tampereella ja Kangasalla.