1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biotuoteteknologia

Kemin biotuotetehtaan YVA-prosessi etenee – ympäristölupa hakuun jo syksyn aikana

Metsä Fibre on toimittanut Kemin biotuotetehdasta koskevan ympäristövaikutusten arviointiselostuksen Lapin ELY-keskukselle.

biotuoteteknologia
Metsä Groupin Kemin tehdas.
Metsä Fibren tavoitteena on, että ympäristölupa uudelle tehtaalle saataisiin tammikuussa ja investointipäätös voitaisiin tehdä kesällä 2020.Antti Ullakko / Yle

Metsä Fibre on tehnyt Kemin biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointiselostuksen pikavauhdilla kuluneen kesän aikana.

Ely-keskus esitti kesällä biotuotetehtaan YVA-ohjelmaan useita tarkennuksia, jotka se kehotti huomioimaan nyt tehdyssä selostuksessa.

Selostus julkaistiin perjantaina ympäristöhallinnon verkkopalvelussa (siirryt toiseen palveluun). Se asetetaan nähtäville myös paperisena versiona kaupungintalolla Kemissä ja kunnantalolla Keminmaassa ja molempien kuntien kirjastoissa sekä Rovaniemellä ELY-keskuksessa.

Arviointiselostuksesta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja marraskuun viidenteen päivään saakka. Hanketta ja YVA-selostusta koskeva yleisötilaisuus pidetään lokakuun ensimmäisenä päivänä Kemin kulttuurikeskuksessa.

Lapin ELY-keskus antaa arviointiselostuksesta perustellun päätelmän vuodenvaihteessa.

Metsä Fibre on kertonut jättävänsä ympäristölupahakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle vielä tässä kuussa.

Yhtiön tavoitteena on, että ympäristölupa saataisiin jo tammikuussa ja investointipäätös tehtäisiin ensi kesänä, minkä jälkeen alkaisi noin kaksi vuotta kestävä tehtaan rakentaminen.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti. http://link.yle.fi/B3v (siirryt toiseen palveluun)

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi. https://kirjeet.yle.fi/ (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Miten Kemin biotuotetehdas vaikuttaa ympäristöön? – Selostus pian nähtäville

ELY-keskus: Kemin biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointi vaatii useita tarkennuksia

Metsä Group: Kemin biotuotetehdas tulee ennemmin tai myöhemmin

Lue seuraavaksi